Dívky s chybou v matrixu

recenze

Anděl smrti (2024) 4 z 5 / Kikina182
Anděl smrti

Vysoce postavený politik, fotbalová hvězda a známý režisér. Na první pohled nemají tito muži nic společného, až na jednu věc. Způsob jejich vraždy. Po Londýně běhá sériový vrah a je na Erice a jejím týmu, aby mu zabránili ve vraždění pokračovat. Jenže během vyšetřování jí její nadřízení hází klacky pod nohy a ona se tak musí potýkat s nesmyslnými omezeními.

Styl psaní je jako obvykle čtivý, ale tentokrát mě nepohltil tolik jako obvykle. Bylo tady víc delších pasáží, kdy Erika přemítala o jednom a tom samém na tisíc způsob, což kazilo plynulost knihy.

Nová kniha o Erice je jiná než zbytek série. Možná je to tím, že se odehrává několik let po předchozí knize a v příběhu tak vznikla „mezera“, kterou si nedokážu zaplnit, nebo už Erika ztrácí šťávu. Samotný případ nebyl špatný, ale tím, že do toho autor zapletl byrokracii a hodně věcí s tím spojených nevysvětlil, mě to bohužel nebavilo tolik, jako předchozí případy.

Ještě míň jsem nadšená z jejího osobního života. V dřívějších dílech sice nebyl tak rozvinutý, ale byl zajímavý. Jenže všechno, co řešila v tomhle díle, mi přišlo tak běžné a o ničem.

Stejně jako v předchozích dílech jsou i tady postavy skvěle popsané, přičemž nechybí ani vhled do jejich myšlenek a emocí. Zároveň autor neprozrazuje u postav, kde to není na místě, příliš mnoho, aby nezkazil rozuzlení zápletky.

Dosud jsem všem knihám z této série dala nejvyšší hodnocení, ale tahle pro mě byla trošku zklamáním. I tak je kniha nadprůměrná a pevně věřím, že tohle lehké zklamání autor zmírní případným dalším dílem.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Cosmopolis.


Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář