Konec se blíží

recenze

Měsíční čarodějky (2024) 4 z 5 / Kikina182
Měsíční čarodějky

Uprostřed bitvy je Ayla přenesena na planetu Lunatera, kde plyne čas jinak. Měsíční čarodějky jí podrobují dlouhému a tvrdému výcviku, aby se naučila ovládnout magii a pomoc tak svým spojencům v boji proti nepřátelům. Ale především doufá, že dokáže vyrvat Kadena ze spárů smrti. Šance je malá, ale je tady. Obzvlášť, když jí čarodějky mohou vrátit do stejné chvíle, ze které odešla.

Stejně jako u předchozích dílů jsem neměla nejmenší problém se začíst. Příběh je napsaný plynulým stylem, který člověka chytne a nepustí.

Přestože jsem si příběh užila, tak mi chvílemi přišel zdlouhavý. Bylo zde hodně podobných situací jako v předchozích dílech, několik zbytečně vyhrocených momentů a nakonec nechyběla ani pseudozápletka. Mrzí mě to o to víc, že je tahle série opravdu skvělá, ale v tomhle díle je zkrátka vidět, že to autorka zbytečně natahuje.

Na druhou stranu musím uznat, že je tady i spousta zajímavých věcí. Konečně se toho dozvídáme víc o měsíčních čarodějkách a okrajově i o dalších bytostech. Navíc nechybí i pár klíčových momentů, které mají na celý příběh zásadní dopad.

V knize je věnován dostatek prostoru i milostné lince, která se stejně jako v předchozích dílech skvěle rozvíjí. A jak už je zvykem, nechybí ani milostné scény, které se od první knihy dost zlepšily.

Většina postav je známá už z prvních dvou dílů, ale v knize je vidět patrný vývoj a většinou i konzistentnost. Akorát u Kadena jsem občas jeho chování nerozuměla, nejspíš daň za to, že se autorka rozhodla přijít s pseudozápletkou na poslední chvíli. A skvěle popsané jsou samozřejmě i nové postavy.

Ze třetího dílu jsem lehce zklamaná, protože na mě z velké části působil jako výplň, ale zároveň se dobře četl a je tam mnoho důležitých věcí. Už se ale těším na čtvrtý díl, který tenhle příběh ukončí a ještě víc na pátý, který pak nabídne několik povídek i o jiných párech.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Cosmopolis.


Měsíční čarodějky Měsíční čarodějky Elizabeth Briggs

Erotikou protkaný příběh nekončí. Ayla je po těžké bitvě s nepřátelskou smečkou Lvů a Slunečními čarodějkami přenesena na planetu Lunatera. Jako dcera Měsíční čarodějky má k používání měsíční magie vlohy, ale čeká ji ještě dlou... více


Komentáře (0)

Přidat komentář