V hlavní roli slepice

recenze

Třetí dcera (2024) 5 z 5 / Kikina182
Třetí dcera

V království žijí tři princezny. Nejstarší Catalina byla zaslíbena klášteru, ale je odhodlaná udělat cokoli, aby se kněžkou nestala. Prostřední Alessandra má usednout na trůn, ale chce vládnout bez manžela. A nejmladší Bianka je jen ozdobou dvora, která má zajistit spojenectví s nepřítelem.

V sousedním království žijí dva princové. Marco, který se má stát králem, ale ani v nejmenším o to nestojí a jeho mladší bratr Fabian, který nechce nic jiného než se stát hrdinou.

Vypadá to, že jejich cesty jsou jasně předurčeny, ale brzy se ukáže, že jejich příběhy jsou jiné, než čekali…

Jak už bývá u autorčiných knih zvykem, příběh mě pohltil v okamžiku, kdy jsem začala číst. Leandra má lehký a čtivý styl psaní, ve kterém nechybí popisy a emocionální náboj, takže nic jiného než absolutní pohlcení už od jejích knih ani neočekávám.

Kniha má atmosféru klasických dobrodružných příběhů, ale zároveň je originální ať už po dějové linii nebo v drobných detailech. K tomu je nepředvídatelná a plná napětí, takže se nejspíš několikrát přistihnete, jak se zadrženým dechem otáčíte na další a další stránku. A opravdu hodně si cením toho, že autorka si nebere servítky a nevyhýbá se ani nezjemňuje určité věci. Díky tomu je kniha lepší a emotivnější.

A jelikož tady máme tři princezny a dva prince, tak nechybí ani nějaké ty milostné zápletky. Ty jsou opět skvěle promyšlené, mezi postavami nechybí chemie a rozhodně nelze říct, že by na nich bylo něco předvídatelného, vyvíjí se dost překvapivým směrem.

Postavy jsou krásně popsané a to opravdu do hloubky. Není tak problém si o nich udělat okamžitě obrázek a propojit se s nimi. Ale i tak je tady ještě prostor na překvapivá odhalení a jejich vývoj.

Třetí dcera je další z řady úžasných knih od Leandry Sold. Pokud máte její knihy rádi, tak tuhle určitě nesmíte vynechat. A pokud jste zatím žádnou její knihu nepřečetli, tak nevidím důvod, proč nezačít zrovna touto.

Za poskytnutí knihy k recenzi v rámci spolupráce děkuji autorce Leandře Sold.


Třetí dcera Třetí dcera Leandra Sold (p)

Penterie byla kdysi mocnou říší, která padla s posledním velkým králem. Na jejích troskách lidé vybudovali nová města a království. V jednom z nich žije i princ Marco, který se nechce stát králem, byť k tomu byl předurčen. Jeho ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář