Osudová rozhodnutí

recenze

Hlava, nebo orel (2024) 5 z 5 / Kikina182
Hlava, nebo orel

Královská rodina již čelila řadě soukromých problémů i veřejných skandálů, ale to všechno byl teprve začátek. Teď musí čelit něčemu daleko horšímu. Musí se rozhodnout, zda jim záleží víc na jejich životě, nebo na osudu země. Samotná monarchie je v sázce, ale především je v sázce jejich štěstí. Jedno jediné rozhodnutí může znamenat konec všeho.

Stejně jako v případě předchozích dílů je kniha hodně popisná, ale to ani v nejmenší nenarušuje její plynulost a čtivost. Kniha je totiž plná nejen opisů situací a prostředí jako takových, ale i popisů myšlenek a emocí hlavních hrdinů, díky čemuž je snadné se nechat knihou pohltit.

Tahle kniha je doslova natřískaná zápletkami a akcí. V podstatě se v příběhu semlela jedna věc a než jsem se stačila nadechnout, semlela se další. Je tady toho opravdu hodně, ale nejspíš i díky tomu, že to spolu všechno svým způsobem souvisí, nepůsobí kniha přeplácaně. Všeho je tak akorát.

Je tady opět spousta intrik, politiky, ale také lásky a osobních dramat. Všechno dohromady tvoří skvělý celek, který jsem doslova hltala a byla neustále napjatá a zvědavá na to, co přijde dál. A nakonec to dopadne nejspíš tím nejlepším způsobem, jakým mohlo. Tohle je skutečně přesně ten závěr, který jen podtrhuje celou sérii a dává jí čest.

Hlavní postavy už známe s předešlých dílů a jsem moc ráda, že i v této knize souhlasí jejich chování s tím, jak jednaly v minulosti, ale zároveň je vidět, že prošly určitým vývojem, který je vzhledem k událostem, které prožily, adekvátní.

Závěrečný díl série Bohemian Royals je povedený a krásně uzavírá celou sérii. Takže pokud o sérii uvažujete, určitě vám ji jen a jen můžu doporučit. A já doufám, že se nakonec s hrdiny, kteří mi během těchto tří knih opravdu přirostly k srdci, setkáme i někdy v budoucnu.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji autorce Leně Valenové a nakladatelství Pointa.


Hlava, nebo orel Hlava, nebo orel Lena Valenová

V závěrečném dílu se členové královské rodiny vrací po letních prázdninách na Pražský hrad a společně s nimi přichází nová vlna skandálů, drbů a výzev. Brzy budou muset čelit situaci, která je mnohem vážnější, než se zprvu zdálo, ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář