Srdce z ledu

recenze

Obránce mimo hru (2024) 2 z 5 / Kikina182
Obránce mimo hru

Mitch dostal kvůli nesportovnímu chování zákaz na patnáct zápasů NHL, a aby si zlepšil svou pověst, stává se dočasně trenérem juniorů. Ale hned při prvním tréninku má konflikt se sestrou jednoho z hráčů. On je podle ní arogantní blbec. Ona je podle něj hysterka. Brzy se však ukáže, že první dojmy bývají občas mylné.

Kniha je napsaná lehkým a jednoduchým stylem psaní, který se rychle čte. Neměla jsem tedy nejmenší problém se do knihy začíst a než jsem se nadála, byla jsem na konci.

V knize je hodně zajímavých témat – smrt blízkých, opuštění, problém se vztekem, šikana a pár dalších. Ale problém je, že celý příběh klouže po povrchu. Je to tam, ale vlastně jako kdyby to tam ani nebylo, jelikož se to nijak hlouběji neřeší. A to je za mě extrémní škoda, protože z toho mohl být úžasný a hluboký příběh plný emocí, jenže není.

Z milostné linky mám hodně smíšené pocity. Opět mohla být skvělá, ale tím že v knize chybí hloubka a emotivnost jí toho hodně chybí. Navíc jsem vzhledem k tomu, jak se příběh vyvíjel, čekala, že v knize bude nějaká milostná scéna. I kdyby tam nebyla přímo popsaná. Ale ne. Tohle bylo z hlediska ratingu tak pro dvanáctileté děti, ale příběh takový nebyl. Takže to na mě nepůsobilo reálně. A korunu tomu dodal epilog, kde jsem už jen kroutila očima.

U postav jsem měla stejný problém jako u příběhu. Autorka skvěle naznačila jejich charakter, jejich životný příběhy a pak nic. Opravdu to mohly být zajímavé postavy, které by mi přirostly k srdci, ale nedostaly šanci.

Obránce mimo hru je hodně jednoduchá kniha, která ale mohla být něčím mnohem větším. O to víc mě to mrzí, ale tohle bylo zkrátka zklamání. Ale pokud hledáte něco opravdu hodně oddechového, u čeho nebudete muset přemýšlet, nebo se jen budete chtít zabavit při dlouhém deštivém odpoledni, mohla by být kniha tou pravou.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada - Cosmopolis.


Obránce mimo hru Obránce mimo hru Leah Brunner

Mitch je pořádně ostrý hokejový obránce, který prostě nedokáže udržet svou vznětlivost na uzdě. A to vede k zákazu hry na patnáct zápasů NHL. Jako by to nestačilo, musí dočasně zaskočit za trenéra juniorů. Hned při prvním trénink... více


Komentáře (0)

Přidat komentář