Začíná bitva mezi dobrem a zlem.

recenze

Zrození temnoty (2011) 5 z 5 / TerezaMondeková
Zrození temnoty

Život Abby Barlowové není jako z pohádky. Její otec byl alkoholik a násilník, který týral celou rodinu. Jediná dobrá věc, kterou pro ně udělal, že se jednou zapomněl vrátit z hospody domů. Teď je Abby dospělá a sama. Její otec je mrtvý, její matka se upila k smrti a její bratři zmizeli hned jak mohli.

Abby pracuje jako služka u bohaté a nesnesitelné Seleny. Pracovat u ní je sice peklo, ale platit nájem musí. Jediné příjemné zpestření je Dante, který se v domě pohybuje a flirtuje s ní. Dante je temný, sexy, vzrušující, krásný pirát. Abby po něm touží od první chvíle, kdy ho viděla.

Nastal den, který Abby změní celý její život. Abby při svém úklidu rozbila vzácnou a dost drahou vázu a o několik vteřin později v domě její zaměstnavatelky nastane výbuch, při kterém Selena zemře. Dante u toho výbuchu byl taky. Varoval Abby, ať se k Seleně nepřibližuje, ale Abby ho neposlechla. Selena se z posledních sil dotkne Abby a ta se propadne do divného snu. Ve snu byla svědkem rituálu. Zrození Fénixe, který chrání svět před zlem a spoutání zla v podobě Knížete Temnot. Z Abby se stal Kalich, schránka Fénixe.

Když se Abby probudí, je v hnusném, pochybném chicagském hotelu s Dantem, ze kterého se vyklubal upír a taky strážce Kalichu. Ke Kalichu je připoután kouzlem a má za úkol Kalich chránit.

Dante je už 341 let strážce Kalichu. Byl strážcem smrtelné ženy, která byla vybrána, aby držela temné síly dál od našeho světa. Dante teď musí chránit Abby, i kdyby ho to mělo zabít. Začíná bitva mezi dobrem a zlem. Ale mezi tím vším ta touha a chtíč mezi Dantem a Abby narůstá. Je jenom na nich, aby zachránili svou lásku.



Ukázka:
„Znamení? Ty sis mě označkoval?"
„Pro celou věčnost," přisadil Viper sladce.
Dante temně zavrčel. „Moc mi nepomáháš, Vipere."
Viper zamrkal s předstíranou nevinností. „Ach, ty jsi chtěl, abych jí lhal? Měl jsi mi dát nějaký signál."
„Padej!" V jeho hlase zazněla nepřeslechnutelná hrozba. „Padej zabít čaroděje a nepleť se do mých věcí!"
Viperův výraz najednou zvážněl, když se přemístil a položil ruku na Dantovo rameno.
„Buďte opatrní. Kníže Temnot svolává své přisluhovače. Město se hemží démony a většina z nich má špatnou náladu."
Dante drobně přikývl a sledoval, jak se Viper rozplývá mezi stíny. Až poté, co úplně osaměli, opatrně přistoupil k Abby a jemně ji vzal za ruku.
„Abby, tohle ti neublíží." Jeho prsty přejely přes vytetované znamení. Démon v jeho nitru vyl triumfem nad symbolem vlastnictví, ale byl naštěstí natolik rozumný, aby jeho výraz zůstal soucitný. „Je to... jako snubní prsten. Symbol mé lásky k tobě."
„Snubní prsten se dá sundat a odstranit. Já jsem označená navždy!"
Dante nepotřeboval její krev, aby cítil napětí, které svíralo celé její tělo. Zamračeně svraštil obočí.
„Abby? Tady přece nejde o ten symbol, že ne?"
Zachvěla se, když se přinutila setkat se s jeho pátravým pohledem. „Až do teď se to nezdálo skutečné. Je to děsivé."
"Já?
„Ne, samozřejmě že ne. Jde jen o to, že jsem nikdy nepřemýšlela, že svůj život strávím s někým druhým. Po tom, co jsem byla svědkem manželství svých rodičů..."
Konečně si uvědomil zdroj jejího náhlého záchvatu nervozity. Dante jí položil ruku na rameno a přitáhl si ji k sobě.
Doufal, že se její otec teď smaží v pekle.
„My dva ale nejsme tvoji rodiče, Abby." pronesl tiše. „Nikdy bych ti nemohl ublížit. Nikdy."
Opřela si tvář o jeho hruď. „Já nevím, jak být tvou spřízněnou duší. Byla jsem sama po celý svůj život."
„A to chceš? Chceš zůstat sama?"
Cítil, jak se zachvěla. „Ne, ale co když tě zklamu?"
Dante se dotkl rty jejího temene. „Miluješ mě?"
„Ano, miluji tě."
„Tak to je všechno, na čem záleží."
Odtáhla se, tvář pobledlou ve svitu měsíce. „Ale co když to nestačí?"
Pohladil ji po zádech. „Tahle značka není trestem odnětí svobody, Abby. Není tu nic, co by tě drželo, když budeš chtít odejít."
„A co ty?" zeptala se. „Co ta značka znamená pro tebe?"
Na okamžik zaváhal, potom přiznal pravdu. „Ty jsi moje osudová láska. Nikdy už nebude žádná další."



Abby se mi jako hlavní hrdinka líbila. Byla to žena, která měla strašné dětství a jediné o co jí šlo bylo, aby přežila. Ale pak se všechno změní a ona se ocitla ve světě, o kterém si myslela, že dosud byl jen vymyšlený. Ocitla se ve světě plných vlkodlaků, upírů, černokněžníků, čarodějnic, zombie, víl a dalších podivných bytostí. Ale celkově byla Abby milá, upřímná, sympatická, odvážná.

Danteho jsem si zamilovala. Asi hlavně proto, že to byl krásný, vzrušující, sexy upír, který byl podobný temnému pirátovi. Myslím, že měla Abby štěstí, že při ní stál zrovna Dante.


Nikdy jsem moc nefandila knihám s vlkodlaky, upíry, ale tahle kniha mě zaujala popisem, tak jsem si řekla, že to zkusím. Nakonec jsem byla příjemně překvapená. Příběh jsem si užila. Nechybělo napětí, akce, nebezpečí, erotika, láska, překvapení, ale i zápletka. Nechybělo jiskření mezi hlavními hrdiny. Během knihy jsem se taky dost zasmála. Když se hádali, provokovali. Těšila jsem na to, co dalšího si provedou, jaké budou jejich reakce. Taky jsem ráda, že jsem se v tomhle díle seznámili se Shay a Viperem, tak se na jejich příběh moc těším.

Komentáře (0)

Přidat komentář