Zachraň mě aneb Moje první Mona

recenze

Zachraň mě (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Zachraň mě

Kolik šancí od vás váš protějšek dostane ve vztahu?

Konečně došlo na tu známou a oblíbenou Monu Kasten. Na instagramu se s ní setkávám v jednom kuse a tak jsem si řekla, že na ni přišel ten správný čas.
Dva úplně rozdílné světy se střetnou, když si musí navzájem čelit. Ruby viděla něco, co vidět neměla. A její neviditelnost ve škole pro elitu rázem končí. Vezme si ji totiž do hledáčku nejznámější kluk ve škole, James. Jaký svět tenhle střet vyhraje?
Autorka do toho jde rovnýma nohama. Seznamujeme se s prominentním světem střední školy Maxton Hall vlastně za pochodu. A to mi dost vyhovuje. Ruby nám ho totiž ukáže v kontrastu s její klidnou rodinou.
Čtivost téhle knihy mi vzala dech. Všechny ty recenze nelhaly. Jenže čtivost není všechno. Tentokrát ale musím pochválit i logické kroky hrdinů a uvěřitelnost příběhu a to mě moc těší. Jediné, co bych formě vytkla, je mluvení o rodičích nebo s nimi jako “maminka“ a “tatínek“. To mě úplně rušilo. Však kdo rodičům takhle říká, nebo na ně dokonce takto myslí? To bude ale asi chyba překladu.
Hrdinové jsou velmi sympatičtí. Někteří tedy až trochu dál v příběhu :D. Zrzouny já ráda, takže se mi James opravdu moc líbil.
Trochu mě ale štvalo, že když se konečně hrdinové dostanou k sobě, tak musí hned přijít něco, co je má rozdělit. Pojďme jim dopřát chvíli klidu.
Jsem celkem zvědavá, jak příběh Ruby a Jamese autorka napíše do tří knih. Přijde mi to poměrně dost na jeden pár. Navíc tam vidím potenciál dalšího romantického příběhu jiného páru.
Otevřený konec knihy úplně nesnáším. Ano, přesně tak, fakt tam je. Jsem ráda, že už vyšel další díl a doufám, že ho ten někdo, kdo ho má půjčený, brzy vrátí do knihovny.

Obálka a grafika: Další abstraktní obálka. Na pohled pěkné. Ale radši mám na obálce kousek příběhu.

Verdikt: Pěkný příběh, který je vhodný spíš pro mladší čtenářky. Já ve třiceti nejsem zrovna cílovka :D. Ale i tak jsem si čtení užila.

Komentáře (0)

Přidat komentář