V životě se občas vyplatí riskovat.

recenze

Rockový risk (2016) 5 z 5 / TerezaMondeková
Rockový risk

„Nemůžeš ovlivnit, co si myslí jiní, Leno. Když si chtějí myslet to nejhorší, tak si to myslet budou. Nebudu plýtvat energií na to, aby byli všichni na světě spokojení. Na to mám dost práce sám se sebou."

Jimmy na první pohled působí jako bůh. Má krásný obličej, hlas boha a fanynky mu padají k nohám. Jimmy je ve skutečnosti hodně uzavřený typ, který si do života nikoho nepouští a ani nikomu nevěří. Ani svému bratrovi.

Jimmy má taky problémy s alkoholem a drogami. Je závislý. Ale zašlo to moc daleko. Jimmy už ví, že s tím musí něco dělat a celá kapela mu v tom pomáhá a podporuje ho. Ale Jimmy potřebuje někoho, kdo na něj bude pořád dohlížet a bude u něho, když to na něj zase přijde. Potřebuje mít osobní asistentku, která na něj bude dohlížet.


„Ráda sebe tu tam strašlivě ztrapňuju. Život je pak zajímavější.”

Lena potřebuje zmizet ze svého rodného města. Její ex-přítel a její sestra se zasnoubili. To Lenu dorazilo, proto potřebuje vypadnout. Lenu by nikdy nenapadlo, že bude dělat asistentku tomu krásnému zpěvákovi, ale když už tu nabídku dostala, byla by blázen, kdyby ji odmítla.

Jimmy a Lena jsou rozdílné povahy, ale jsou taky oba dost výbušní. Pořád se hádají, pak usmiřují, ale skvěle se doplňují. A jiskří to mezi nimi. Jimmy a Lena spolu prakticky tráví každý den a Lena se snaží s Jimmym sblížit, chce aby jí začal věřit, aby se jí otevřel. Chodí spolu běhat, dívají se na filmy, tráví čas s kapelou, která se stala Leninou druhou rodinou.

Později to není jenom přátelský vztah, ale přátelství s "výhodami". Lena ví, že zamilovat se do Jimmyho není správné, ale srdci neporučíte. Měla by to Lena risknout a říct Jimmymu, že ho miluje, i když to může znamenat konec všeho...? Co se stane, až to Jimmy zjistí, bude s ní nebo se rozloučí...?


„Láska je jedna z velkých záhad života. Bylo docela fascinující, jak s vámi dokáže vyjebat, a přesto zůstat tak tajuplná a záhadná.“



Lena... ta mi zatím z celé série sedla nejvíce. Nepřipadala mi jako ta typická naivní holka. Líbilo se mi, že si nenechala od Jimmyho nic líbit. Ale bylo mi líto Leny za to, co jí provedla sestra. Když vám tohle udělá blízký člověk, tak je to opravdu sviňárna.

Jimmyho jsem si zamilovala. Na začátku jsem si Jimmyho moc neoblíbila. Drogově závislý, rád se napije, spal s přítelkyní svého bratra, byl to děvkař, takže žádná velká sláva, ale nakonec mi přijde, že je to nejlepší hlavní hrdina z celé série. Byl opravdu jako kus ledu, sobecký, nic nebral vážně, nechtěl se vázat a na jednu stranu vám tenhle typ kluků leze na nervy, ale na druhou stranu když si porovnám jeho chování na začátku a konci, tak tam pokrok je.


Na Jimmyho jsem se opravdu těšila. Byla jsem zvědavá, jestli je to opravdu takový hajzl. Přece jenom... v minulých dílech a v dalších věcech se moc dobře neukázal, ale tady jsem si ho opravdu oblíbila. Za tou fasádou a maskou sebevědomí se skrývala bolest z dětství.

Moc se mi líbil vztah mez hlavními hrdiny. Teda vztah... spíš se mi líbilo, že byli opravdu rozdílní. Lena učila Jimmyho, jak se má chovat k lidem, jak se jim má otevřít. Jimmy učil Lenu, jak si užívat život. Opravdu se skvěle doplňovali. Taky se mi moc líbilo, jak to mezi nimi jiskřilo. Jak na sebe házeli pohledy, jak na sebe navzájem žárlili. Dokonce se mi líbilo, jak se hádali, protože jsem se u toho opravdu bavila. Myslím, že se k sobě skvěle hodili.

Autorka dokázala skvěle v příběhu upozornit na to, jak se dokáže člověk postavit svým démonům a zbavit se závislosti, když chce. Samozřejmě, že to určitě není lehký, ale když člověk chce, tak se dá všechno. Taky autorka poukázala na to, co s vámi může udělat prostředí, ve kterém žijete během dospívání.

Líbí se mi, že autorka dala do příběhu vážné problémy. Závislost, že vás může vážně ovlivnit prostředí, ve kterém vyrůstáte. I když... byla bych radši, kdyby ta závislost byla více rozvinutá, protože je to poměrně zajímavé téma. Moc se mi líbí, že je to opět prostředí rockových kapel, hudby. Taky se mi líbí, že má tahle kniha více počet stran než ty předchozí. Autorka si opravdu na tomhle dílu dala záležet. Další příběh, který je plný napětí, překvapení, humoru, romantiky...

Komentáře (0)

Přidat komentář