Upíři a hladové hry?

recenze

Zmije a křídla noci (2024) 4 z 5 / Spuffy
Zmije a křídla noci

Zmije a křídla noci – Carrisa Broadbent #zmijeakridlanoci
Upíři a Hladové hry? Ač to zní jako divná kombinace, tak přesně něco v tomto stylu naleznete na stránkách této novinky. Já a upíří, to si nikdy nenechám ujít. K tomu ta boží obálka, jako bonus.

Ale vrátím se k samotnému příběhu, který v sobě ukrývá víc tajemství, než by jste řekli.

Hlavní hrdinku jako malou ,,zachrání král upírů. Kde ji mezi svým lidem začne vychovávat jako svou dceru. Lidská schovanka, kterou ale také naučí se bránit. Dát první ránu, dřív než útočník. Přeci jen vyrůstá s ním a mezi nestvůrami. Jako bílý květ, s trny. Jeho malá Zmije jak jí též přezdívá, by mu ráda stála po boku. Jenže stát se upírem zde není něco snadného.
Ale šance by tu byla u jejich bohyně smrti. Když vyhraje slavný turnaj Kejari, mohla by jí požádat od cokoliv.

Jenže zvítězit proti tolika nestvůrám, jenž baží po její krvi, k tomu bez ochrany. Jen se svou bojovností, nebude snadné.

Dokáže to? A co když se jí do toho plánu ještě přimotají city?

Během čtení mě bavila asi nejvíc romantická linka. I když je spíš upozaděna. Stránka, jež mi naopak dělala velký problém byla ryzí krvavost, kdy některé ty scény byly až vyloženě nepříjemné. Tak možná pro slabší povahy pozor. Hned první večer turnaje nám nachystá jednu, kdy mi až běhal mráz po zádech. Tady totiž najdete upíry, kteří vám nejen vypijí krev, ale doslova vás dokáží v záchvatu hladu roztrhat. A to myslím doslova.
Celý Kejari má několik části, a když dojedete až do konce, čeká vás jeden šok za druhým, až mi došly slova.
Když vezmu závěrečné části knihy,možná by bylo lepší ukončit příběh trošičku dřív. I když osobně nejsem velký zastánce otevřených konců.
Tak tady se to tak přímo nabízelo. Ale nic, tentokrát na nás byla autorka trošku hodná a dala nám ještě něco málo navíc. Tak i když jsem velmi zvědavá jak to bude pokračovat. Není to nic bez čeho nebudu moct spát.
A takových krásek mezi knižními příběhy je.

Shrnutí, příběh má rozhodně co do sebe. Je originální, napínavý, hodně krvavý a nenechá vás vydechnout.

Za e-knihu děkuji moc @humbook_blogeri #spoluprace @humbook #humbookblogeri

Komentáře (0)

Přidat komentář