Ofélie Scaleová a svět bude hořet

recenze

Svět bude hořet (2023) 5 z 5 / Spuffy
Svět bude hořet

Po přečtení prvních pár stránek jsem měla v hlavě spíš zmatek, ale to se pak velmi rychle napravilo. I když tu během celé knihy padne velké množství popsané vyspělé technologie, tak nezasahuje podrobnostmi vůči samotnému ději. Hlavní hrdinka Ofélie (Fé) se narodila ještě v čase před odvrácením. Jak nazval jejich král zabavení veškeré technologie. A její použití bylo od té chvíle nezákonné. Kohokoliv pak čekal tvrdý trest horší než smrt. Vymazání tak to nazývali a toho se báli všichni.

Ona i její rodiče byly vědci a inženýři, kteří tento krok poznamenal k rozchodu. Ani ji to neušetřilo. Po letech kdy se s otcem přestěhovali k jeho nové přítelkyni uplynulo pár let. Během nichž se stíhal přidat k odboji, jež má za úkol svrhnout krále a navrátit ztracené časy, zamilovat se a též ho ztratit. Život ji dává, ale šanci pomstít se. Konečně dosáhnout společného cíle, navrácení k době před odvrácení. Smrtí krále to teprve začíná.

Když se jí chopí, zvládne projít zkouškami, dojít do cíle své mise?
Nebo se nechá stáhnout svými novými city?
A kde je vlastně pravda?

Musím říct, že krom pár prvních stránek to byla opravdu jízda. Nikdy se těm nic nedělo bez vedlejších úmyslů. A u když jsem původně chtěla strhnout něco málo za rychlou romantickou linku, ten závěr mi to rozsekal na kusy. Nestíhala jsem skoro ty jednotlivé zvraty, které mi v hlavě neustále měnily pozici kladných postav s těmi zápornými. No do teď to vlastně netuším. Jelikož závěr zamotal kartami a to doslova. Nutně potřebuji odpovědi, tak prosím kdy bude další díl?

Komentáře (0)

Přidat komentář