Svět bude hořet

Svět bude hořet https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518791/bmid_svet-bude-horet-651e9ff369a1e.png 4 17 6

Ofélie Scaleová série

1. díl >

Osmnáctiletá Ofélie Scaleová žije v Anglii v nepříliš vzdálené budoucnosti, kde vládne král a veškerá technologie je postavena mimo zákon. Milovnice moderní techniky a odvážná bojovnice Ofélie se přidává k odbojové skupině ReVerse, která se snaží o návrat technologie do života lidí. Díky svým fyzickým i psychickým předpokladům je vybrána, aby se přihlásila do královské tajné služby. Pokud v tvrdé konkurenci uspěje, bude moci z pozice jednoho z jeho bodyguardů krále zavraždit a tím uvolnit cestu umělé inteligenci. Když ale dorazí na hrad, bláznivě se zamiluje do tajemného Luciena – králova bratra. A Ofélie si najednou musí vybrat mezi loajalitou a zradou, láskou a nenávistí...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Die Welt wird brennen , 2019


více info...

Přidat komentář

Veruza
předevčírem 5 z 5

Tato kniha mě velmi příjemně překvapila. I když nejsem úplná fanynka sci-fi knížek tak tato kniha byla výjimka. Jediná věc které mi trochu vadila byla že jsem si musela goglit nějaké pojmy jinak fakt skvělá kniha.

Evik161
17.04.2024 5 z 5

Přečetla jsem na jeden zátah. Potřebuji vědět co bude dál, ale s koupí druhého dílu počkám až jestli vyjde i třetí. Alespoň jsem tedy někde četla, že je to trilogie. Takže já rozhodně doporučuji, mě se to moc líbilo.


DreamerX9
10.02.2024 3 z 5

Líbil se mi originální svět a napad ale v celku mi to přišlo nevyužité. Autorka v knize zmínila několik technologických vymožeností ale nedala jim až takový prostor. Co mi tedy hodně nesedlo tak postavy. Mnoho vedlejších postav a hlavní hrdinka Ofelie a její chování. Ale jsem si jistá že si kniha najde své čtenáře

Ronnie68
08.01.2024 3 z 5

Tato dystopie mi nějak nesedla ... Od začátku jsem se skoro nedokázala začíst ... Konec knihy byl už krapet lepší... Pro mě to nebyl ten pravý šálek čaje (jen můj názor) ...

michaelakoc
14.11.2023 5 z 5

Příběh Ofélie mě naprosto okouzlil, proto dávám 4,5/5. Dala bych i plný počet, ale půl bodíku dolů je za ten trochu zmatečný začátek. Chvíli trvalo, než jsem se začetla. Většinou jsem schopná uhádnout hned na začátku, zda se mi kniha bude hodně líbit nebo ne, tady jsem to nepoznala. A od nějaké 100. stránky jsem se do příběhu zamilovávala více a více ... a ten konec byl fenomenální. Miluji a už teď se těším na pokračování. Kdy se ho dočkáme? Má to být trilogie.

Zajímáte se o umělou inteligenci a technologie celkově? Věříte tomu, že nás jednou bude umělá inteligence ovládat? Nebo máte pocit, že už je té technologie mezi námi trochu moc? Všechnu tuto problematiku kniha pokrývá. Navíc mi příběh připomněl knihy Divergence, Rezistence a Aliance nebo klidně i film, pokud chcete.

Jsme někde v roce 2134, celá Evropa je sloučena, vládne jí král Leopold de Marais, lidé mají jasný řád toho, jak mají fungovat a jsou zakázané téměř všechny technologie. Je to období po tzv. Odvrácení. Ne každý s tím ale souhlasí. Máme tu Radikály, ale máme tu také tajný spolek ReVerse, který chce svrhnout krále, na trůn dosadit jeho sestru a do života vrátit techniku.

Osmnáctiletá Ofélie je členkou ReVerse. Oba její rodiče byli inženýři, sama by se stala také inženýrkou, ale toto zaměstnání teď neexistovalo. Navíc je nadprůměrně inteligentní a bez techniky by nebyla schopná fungovat. O to se stará její matka, i přesto že jsou její rodiče rozešlí a Ofélie žije se svým otcem, bratrem, nevlastní matkou a nevlastními sourozenci. Ti se novému životu přizpůsobili. Ona ne.

Co se stane, když jste proti králi a Odvrácení a chytí Vás? Dojde k Vymazání. Vymažou Vám vzpomínky na různě dlouhou dobu podle závažnosti prohřešku. To se stalo také Oféliinýmu příteli Knoxovi. Byl vymazán a teď je na úrovni desetiletého dítěte.

Ofélie chce pomstít Knoxe a chce vrátit do životů technologii. Přihlásí se do výběrového řízení na nové členy královské gardy, bude tam jako špeh a pak sama zabije krále. Tady Vás děj vtáhne a už nepustí, zároveň jsme pořád na začátku.

Ofélie si vede dost dobře, i když zjistíme, že král nakonec nehledal nové členy královské gardy, ale nové členy Šakalů, tajných královských agentů. Zde už to není zmatečné a vše je dobře vysvětleno. Okolo Ofélie jsou další kandidáti na tuto pozici, královi zaměstnanci, je ve spojení s členy ReVerse a také se seznamuje s královým bratrem Lucienem, který se mimochodem stal mou nejoblíbenější postavou.

Nebudu nic spoleirovat. Kniha je naprostá jednohubka. Pokud Vám bude, jako mně, drhnout začátek, vydržte, nebudete litovat. Ale rozhodně by tato kniha neměla zůstat ležet ladem a měla by se dostat k co nejvíce čtenářům. Byla naprosto dokonalá. Umět německy, pokračovala bych dále v originále. Takže jedno velké doporučení na skvělou knihu.

Matri
08.11.2023 4 z 5

Musím sa na úvod priznať, že mi trvalo až moc dlho sa začítať...
Aký-taký spád to pre mňa dostalo asi až po nástupe na výber do kráľovskej gardy. Čo bolo okolo cca strany 100. Dovtedy, chápem, že autorka chcela aby čitateľ pochopil svet, zmeny, použitie tej málo techniky, ktorá ostala a podobne, ale bolo to na mňa moc dlhé a teda ma to ani moc nebavilo.
Kniha je určite pre mladého čitateľa, dokonca trochu aj varuje pred budúcnosťou a prehnaným využívaním modernej technológie a najmä robotiky.
Vtipné momenty nastali vďaka doťahovaniu Ofelie a Luciena. Ich vzťah mi spočiatku pripadal až moc hrrr, všetko z rýchlika. Až som nechápala ako, kedy, prečo!? Energia medzi nimi sa mi ale veľmi páčila! A ten koniec... vtedy som pochopila tú zdanlivú rýchlosť ;-)
Posledných asi 50 strán priniesli také zápletky do deja! Hoci stále mám pocit, že veci nebudú také ako sa zatiaľ zdajú byť. Pokračovanie si určite prečítam. Som zvedavá...
Celkovo je to za mňa 3,5-4/5 :)

"Sakra, kaskadérko,“ zamumlal Lucien a podíval se na mě. „Ty bys pro mě mohla být opravdu nebezpečná."

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Lena Kiefer
německá, 1984
2023  82%Svět bude hořet
2024  85%Tíživá lehkost lásky
2024  %Nebe se bude třást

Kniha Svět bude hořet je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce44x
Chystám se číst47x
Chci si koupit7x
dalších seznamech5x