Divoká říše, jež vás dostane a nepustí!!!

recenze

Divoká říše (2022) 5 z 5 / Spuffy
Divoká říše

Nadšení z této mé velmi očekávané novinky nevyprchalo ani po dočtení, Příběh jsem si i přes pár jeho drobností neskutečně zamilovala. Postavy, svět, a především zdejší humor.

Hlavní hrdinka Brexley je silná, odvážná, skoro by člověk řekl nebojácná. Ovšem ukáže se že i ona dokáže pocítit strach nebo bolest, jak fyzickou, tak tu emocionální. Na začátku ji poznáváme jako takového Robina Hooda v ženské podání, což se jí nakonec stane také osudným.
Život v přepychu, kdy má vše se rázem mění. (I když ani zde nemá úplně na růžích ustláno) Chytí ji a odvedou do nepřátelského vězení, které se nazývá Dům smrti, a to ne bezdůvodně. Je to žalář, odkud se nikdo živý nedostal. Ti, co tam zmizí už nikdo nikdy neuvidí.

Pokud bych to měla něčemu připodobnit, je to seriál Spartakus a jeho gladiátorské hry. Popis celého toho místa byl prosáklí smrtí, a tak to na vás i velmi působilo.
Zde do děje vstupuje další postava a to Warwick, ten, jež tomuto vězení vládne i když je jeho pouhým vězněm. Legenda, kterou dosud považovala za pouhý mýtus. Co dělá tady a proč jí to k němu táhne. To jen jedna z mála otázek, jež vás nutí otáčet stránky a zjistit víc.

Kdo zná anotaci, tak mu hned na začátku dojde, že se tu vykresluje milostný trojúhelník. S čímž já osobně tak nějak vždycky trochu bojuji. Tudíž jsem to musela trochu vstřebat. Ale když se tam zjevil možný x úhelník, přestalo mě asi trápit. Pokud se i vy přeneste přes toto a tu krutější část uprostřed vězení. Je to naprostá bomba. Čtiví děj, humor, velmi peprné dialogy, a skvělý svět plný nadpřirozených bytostí i lidí. A velké množství tajemství, jež nutně potřebujete odhalit. Pokud možno co nejdřív. A v závěru neuvěřitelný šokový zvrat, jež mě dokonce donutil si koupit další díl a číst v aj.

Za možnost si přečíst knihu před vydáním a ve spolupráci děkuji Humbooku a Humbooklogerům:--)

Komentáře (0)

Přidat komentář