Brána pekel a jak zůstat naživu?

recenze

Brána pekel (2023) 4 z 5 / Spuffy
Brána pekel

Brána pekel – Leigh Bardugo

Už od dočtení Devátého spolku jsem tušila že se budu chtít přečíst pokračování i přes svoji malou dušičkou co ze mě zbylaA zjistit jak tento příběh povede dál. Ano čtení právě prvního dílu mi dalo zabrat, já a duchařské prostředí moc nemusím. Ovšem ten konec, no nešlo to jinak.

První část znovu jako v předešlém nacházíme úryvek, který nenavazuje, ale zapadá pak dál v koncových částech knihy.
Po něm se již dostáváme přesně do míst kde nás autorka zanechala. Snaha vrátit to co ztratili není snadná. Najít cestu je nejen složité, ale velmi nebezpečné. A zda se to povede není jasné do posledních chvil.

Za mě má kniha v jednom jedno velké plus, které je zároveň i trochu mínusem.
Tím je její propracovanost snad do nejmenších detailů. Za mě teda klobouk dolů časem vám to začne zapadat do těch správných kolejí. Jenže tyto tzv. Informace jsou za mě trošičku i svým vlastním záporem celého děje. Zasekávají ho a mě osobně v hlavě nezůstávají déle než pár sekund. No jednoduše je jich moc. ( s čímž byl problém i v Devátém spolu)
Doufala jsem možná ve víc děje, než popisů všeho okolo. Ale zase akce tam byla a to teda ve velkém.
Dozvíme se i o minulosti nejedné další postavy a závěrečnými stránkami nás autorka sice ukolébává, ale ne nadlouho Nová bitva, nový bojovníci. Máte se rozhodně na co těšit a já potřebuju další díl. I když vím, že se u něj zase rozklepu

( no a ještě jedno mínus navíc ode mě autorka dostává za jistou scénu se zvířátkem Nebudu spoilerovat, ale toto mi vadí asi všude.)

Za #recenznivytisk děkuji @humbook_blogeri #humbookblogeri #spoluprace #branapekel #leighbardugo

Komentáře (0)

Přidat komentář