Tři sestry

recenze

Tři sestry (2021) 5 z 5 / Bookexpresss
Tři sestry

Knížky s tématem světových válek a koncentračních táborů moc nevyhledávám (abych byla upřímná, jediná knížka, kterou jsem četla s tímto zaměřením, byla Hana), ale řekla jsem si, proč ne? Všichni doporučují autorčiny předešlé knížky, třeba bude tahle taky tak skvělá... a skvělá byla.

Knížka je napsaná podle skutečného příběhu tří sester - Cibi, Livi a Magdy. Žijou spolu s maminkou a dědečkem v jednom domě, ale jejich osudy se rozdělí právě kvůli tomu, že jsou židovského původu. Na knížce bylo strašně krásné pozorovat pouto sester a jejich vzájemnou lásku k nim samotným a celé jejich rodině. Zároveň mi ale rvalo srdce to, čím si musely všechny projít. Do příběhu jsem se opravdu dokázala vžít a několikrát jsem čtení musela odložit, jelikož to celé působilo neskutečným dojmem a párkrát to na mě opravdu dolehlo. Při čtení jsem si neuvědomovala, že děj knihy se vlastně opravdu stal a není to vymyšlený příběh, ale dřívější realita → proto čtení nedoporučuju slabším povahám.

Bylo to silné, srdcervoucí a smutné čtení. Ale odnesla jsem si z toho neskutečně moc emocí a myšlenek. Autorka je bohyně za napsání tak úžasné knihy, a všechny postavy v knížce jsou neskutečné za to, čím si prošly a co přežily. Pokud si budete chtít přečíst nějakou knížku s tématem druhé světové války, sáhněte po této. Nebudete litovat. Ale připravte si kapesníčky.

*knížka mi byla poskytnuta v rámci #spolupráce s Albatros media!

Komentáře (0)

Přidat komentář