Teribear ožívá v příběhu Aleny Mornštajnové

recenze

Teribear - Tajemství modré krabice (2022) 5 z 5 / Lea47
Teribear - Tajemství modré krabice

Teribear je maskot Nadace Terezy Maxové. Nyní si můžete přečíst příběh, ve kterém je právě on hlavním hrdinou. Napsala ho oblíbená autorka Alena Mornštajnová, která píše příběhy pro dospělé i pro děti.

Teribear se vykutálí z modré krabice na jedné zahradě. Upustí ji maminka, která nese velkou hromadu dárků. Méďa se snaží zjistit, kam patří. Postupně hledá domov na stromě, v ZOO, v cirkuse a v lese. Ale vždy narazí na něco, co mu napoví, že na tohle místo nepatří.

Neumí přeci lézt po stromech, nechce být v kleci v ZOO, nedělá mu dobře předvádět se před publikem, v lese se necítí dobře a vlastně vůbec nemá blechy. Chvíli to potrvá, ale nakonec si uvědomí, že je vlastně plyšový. A svůj domov najde. Takový, kde mu bude dobře, bude tam mít prostor pro svoje věci a své blízké bude mít nadosah.

Pro každého je místo na světě, i když je někdy cesta k němu složitější. Nadace Terezy Maxové pomáhá dětem, které nemají rodinu a domov najít to správné místo pro život.

Všechny ilustrace v knize jsou vyobrazeny v obrysu medvěda, což pěkně koresponduje s příběhem a s myšlenkou hlavního hrdiny - oživlého maskota. Ilustrace jsou povedené - v moderním stylu a ve stejných barevných odstínech, které k sobě ladí.

Komentáře (0)

Přidat komentář