Temné cesty

recenze

Temné cesty (2021) 4 z 5 / veronica955
Temné cesty

Temné cesty je kniha, u které by mě nikdy nenapadlo, že bych z ní mohla být tak nadšená. Setkáváme se zde s hlavní hrdinkou Hailey, které zemřel otec, a tak bydlí se svou tetou a jejím manželem Vaughnem, který ji tyranizuje a dělá ji ze života peklo. Proto se Hailey rozhodne utéct do hor a lesů, ale obyvatelé městečka se začnou domnívat, že se Hailey stala obětí vraha, který v městečku Cold Creek zabíjí mladé dívky. O rok později se v městečku objevuje Beth Chevalier, sestra jedné ze zavražděných dívek. Beth je rozhodnutá zjistit, co se její sestře tehdy stalo a čím více se blíží pravdě, tím víc ohrožuje samu sebe a postupně odhaluje, proč Hailey utekla…

Tahle kniha se opravdu četla sama, těžko jsem se od ní odtrhávala, a i když se mi do ní ze začátku tolik nechtělo, strašně moc mě bavila. Měla několik skvělé promyšlených zápletek, žádnou z nich jsem neodhalila dříve, než by si autorka přála. V první polovině knihy je hlavní hrdinkou Hailey, kterou jsem si po pár stranách oblíbila. Hailey je drsná, hodná a statečná holka. Někdo by o ni možná mohl říct, že je nebezpečná, ale pravda je taková, že se s ní život nikdy nemazlil a Hailey byla nucená se naučit bránit, proti lidem jako byl třeba Vaughn, který ji ze života dělal peklo. Líbil se mi moc LGBT prvek, opravdu jsem ho v této knize nečekala a o to více mě mile překvapil.
V druhé části knihy je hlavní hrdinkou Beth, která se vydává do městečka, kde její sestra byla zavražděna a je odhodlaná celou tuhle záhadu rozlousknout. Moc se mi líbilo, jak obě části byly propojené, líbilo se mi, že na celou dějovou linku z první části knihy navazujeme, ale z pohledu jiné osoby. Beth jsem si taky oblíbila, sice ne tolik jako Hailey, ale přesto jsem s ní soucítila a prožívala každou těžkou situaci.
A Jony? Ten byl strašný zlatíčko. Líbilo se mi, jak měl kolem sebe zábrany, které se v přítomnosti Beth rozpadaly, až ji nakonec k sobě pustil úplně.
Kniha byla ohromně napínavá a myslím si, že ani člověk, co má načteno více thrillerů, než já by vraha neodhalil dříve než já. Strašně mě bavil ten adrenalin, ta nervozita, co se stane dál. Čtení téhle knížky jsem si strašně užívala a určitě se k ní v budoucnu vrátím.

Komentáře (0)

Přidat komentář