Šťastně až navěky

recenze

Šťastně až navěky? (2023) 3 z 5 / veronica955
Šťastně až navěky?

Na knihu Šťastně až navěky jsem se neskutečně těšila. Něco na styl Srdcerváčů s artušovskou fantasy, a ještě ve feel good atmosféře plné humoru? Ano prosím!
Kde tedy nastal problém? Nic z toho, jak je tato kniha prezentovaná se ke mně nedostalo, nebo aspoň ne v této kombinaci. Kniha je možná feel good a vtipná, ale podoba se Srdcerváči je hodně diskutabilní.
Co mi vadilo nejvíc, bylo to, že v této knize mi chyběl děj. Čekala jsem příběh o partičce kamarádů, kteří budou vládnout a budou se potýkat s různými hrozbami, budou zažívat dobrodružství a lásku
Ale místo toho dostanete příběh o tom, jak se hlavní hrdina Arek omylem stane králem, ale musí si najít svou druhou polovičku spřízněnou duši do svých osmnáctých narozenin a pokud se tak nestane, Arek zemře.
Pořád to zní dobře, že? Asi si říkáte, Však to je super námět! S čím má ta holka problém? Máte pravdu, super námět to je. Problém je ten, co přijde po tom, co se tuhle informaci hlavní hrdina dozví. Rozhodne se, že se bude dvořit Všem okolo. Všem. Čekáte nějaký zvrat nebo akci? Tak čekáte marně. Celou knihu vlastně čekáte jen na to, jestli Arek umře a stihne si do časového limitu najít spřízněnou duši, která by s ním vládla, nebo ne.
A mezitím tak chodí od domu k domu a dvoří se. Jinak ten námět je podle mě suprový, ty postavy mě bavily. Tolik mě teda nebavil Arek, ale zbožňovala jsem jeho kamarády, kteří byli neuvěřitelně vtipní a já jako čtenář jsem měla pocit, že se jejich charaktery nějakým způsobem vyvíjejí. Kniha vtipná je, to se musí nechat, feel good atmosféru to má, vlastně by to dle mého názoru mohl být i Humbooktip právem, kdyby se v té knize potom opravdu něco dělo a nebyla to pouze partička kamarádů, co se laicky snaží vládnout a vlastně se tak plácá kolem.
Asi chápu, co se lidem na tom líbí, potenciál to mělo dobrý, námět je suprový, kdyby tam autor pak zařadil nějakou akci, nebo nějaký prvek navíc kromě toho, aby se Arek dvořil všem okolo, aby nezemřel, asi bych z knihy byla nadšená jako zbytek čtenářů. Bohužel mě kniha trochu zklamala, ale věřím, že si najde svůj okruh čtenářů.

Komentáře (0)

Přidat komentář