Jsme nevyhnutelní

recenze

Jsme nevyhnutelní (2023) 4 z 5 / veronica955
Jsme nevyhnutelní

Na tuhle knížku jsem byla zvědavá z mnoha důvodů a jedním z hlavních důvodů byl ten, že když jsem četla před třemi lety Navždycky, těšila jsem se na Travisův příběh, kterého jsem se ale nedočkala. A proto jsem na něj byla neskutečně zvědavá. Já jsem nečetla Letní noci, takže vlastně vůbec netuším, kde se Harper vzala, ale z toho, jak jsem Všech fotek a videí měla plný Instagram, si myslím, že jsem se v pohodě obešla i bez třetího dílu.
Když jsem kdysi četla druhý díl, hrozně mi vadilo veliké množství popkulturních narážek a kazilo mi to zážitek z celé knihy a bála jsem se, aby to zde nebyl stejný případ. Naštěstí můžu říct, že nebyl! Měla jsem pocit, jako bych koukala na nějaký americký hollywoodský film a neskutečně jsem se u toho culila! To prostředí, postavy známé i neznámé a ta chemie
Popkulturní narážky tam byly, ale vlastně mi vůbec nevadily. Četlo se to skoro samo, jak obálka, tak vnitřek knihy je nádherně udělaný a je vidět, jak velká práce za tím stojí. Bavila mě Harper a Travis dohromady. Bála jsem se, aby to na mě nepůsobilo třeba nerealisticky, nebo nějak urychleně (přeci jen jsem za ty roky už trochu náročnější, co se týče chemie mezi postavami ), ale nemohla jsem se zmýlit víc, protože oba dva byli boží!
Já jsem vždycky milovala takové ty americké klišé filmy ještě spojené s hudbou! A tohle mi je neskutečně připomínalo a o to větší radost jsem z toho čtení měla. Nikoho asi nepřekvapí, když řeknu, že je to velmi návyková záležitost.
Pokud jdete do knihy s tím, že to bude super originální contemporary, tak se Vám to nejspíš líbit nebude. Ale pokud do toho jdete s tím, že chcete číst spoustu klišé, užít si krásnou sladkou romanťárnu a u toho se culit jako blázni, tak Vám říkám, že se Vám to líbit bude. Není to kniha, která by měla nějaké velké poslání a měla Vám, co předat. Je to kniha, kterou zhltnete za pár hodin a na chvíli zapomenete na své okolí. Moje očekávání to splnila. Bylo to ňuňatý. Děkuju, Oli.

Komentáře (0)

Přidat komentář