Takoví jsme byli

recenze

Takoví jsme byli 1 (2023) 3 z 5 / barcasknihou
Takoví jsme byli 1

Příběh, který vás vezme do vašich školních let. Strach z toho jak vás přijme nový kolektiv, jestli si najdete nové přátelé a hlavně nejistota v tom, co přesně cítíte k nejoblíbenějšímu klukovi na škole a co cítí on. Tímhle vším si prochází hlavní hrdinka Nanami. I já si vzpomenu na ty první dny na střední a totálně jsem se sžila s touhle situací v knize.

V průběhu čtení zjistíte, že to není jenom love story, probírají se tady i jiná témata. Jako je třeba ztráta blízké osoby a nevěra. Přišlo mi, že je celý ten příběh hrozně uspěchaný, klidně by manga mohla být tak o polovinu stránek delší. Takhle se přeskakovalo z jedné situace na další rychlostí blesku. Ilustrace se mi moc líbila, ale někdy výrazy postav vůbec neodpovídaly tomu, jak se vlastně cítily. Možná je to jenom můj pocit.

Někdy jsem vůbec nechápala Jana, to je ten kluk který se líbí Nanami. V jednu chvíli byl v pohodě a pak zase na facku. Nebude to patřit asi k nejoblíbenějším, ti co čtou mangy víc, tak to asi ocení, ale já z toho tak nadšená nejsem. Přečtu si další díl, protože jsem zvědavá kam jejich vztah bude směřovat.

hodnotím 2.5/5 hvězdiček

Moc děkuji @humbook #humbookblogeri za zaslání mangy v rámci spolupráce.

Komentáře (0)

Přidat komentář