Balada mrtvého světa

recenze

Balada mrtvého světa (2023) 5 z 5 / barcasknihou
Balada mrtvého světa

Naprosto nic jsem od této knihy neočekávala a neskutečně mě překvapila. Autorka píše nádherným stylem, který mě po pár stránkách úplně vtáhl do celého příběhu.

Svět, ve kterém se děj odehrává je rozdělený dávnou magickou apokalypsou na dvě poloviny. Jedna polovina je dá se říct pořád stejná bez větších změn. Ale ta druhá je úplně pohlcená magií, různými magickými zvířaty, démony, bohy a spoustou dalšího. Tyto dva světy rozděluje Hranice.

Autorka jednoznačně vytvořila naprosto neskutečně kouzelný svět. Neustále mě překvapoval, popis věcí, bytostí i zvířat jsem měla živě před očima a můžu říct, že jsem se i někdy bála. Hned ze začátku se tam stane jedna věc, která odstartuje obrovskou dobrodružnou cestu, plnou nebezpečí, výzev a náročných rozhodnutí.

Často se děj vrací do minulosti, díky které se dozvíte proč se některé postavy zachovaly, tak jak se zachovaly. A taky se celou dobu knihy nese jedno důležité tajemství.

Hate to love romantika je moje oblíbená, takže tohle tam fungovalo skvěle a hlavní hrdinové mi byli oba sympatičtí. Jsem hrozně zvědavá jak tohle bude pokračovat, protože ten konec? Jako cože? Prolog a epilog, naprosto dokonalý. Měla jsem nějaké tipy, jak prolog souvisí s celou zápletkou knihy a trochu jsem měla pravdu. Takže na další díl se rozhodně chystám.

Mám jedinou výtku a to je, že mi tady dost chyběla mapa. Já miluju mapy v knihách a tady by jí myslím byla potřeba, kvůli dost rozsáhlému světu.

Jinak moc moc doporučuji.
- knize dávám 4,75 hvězdiček

Za poslání knihy na spolupráci moc děkuju @humbook #humbookblogeri

Komentáře (0)

Přidat komentář