Šťastně až navěky?

recenze

Šťastně až navěky? (2023) 3 z 5 / barcasknihou
Šťastně až navěky?

Příběh o bandě lidí, kteří splní poselství a porazí krutovládce Úděsného. Následně nasedne jeden z nich, Arek, na trůn a stane se novým vládcem. Netuší zatím, že být králem není až taková sranda, má to jeden háček, musí si do svých osmnáctých narozenin najít svou spřízněnou duši, se kterou uzavře sňatek. Arek je až po uši zamilovaný do svého nejlepšího kamaráda Matta, který se to ale nesmí dozvědět, jinak by to pokazilo jejich dlouholeté přátelství. Proto se Arek zaměří na sbližování se s ostatními členy jejich partičky. Má to být feel-good, roztomilá zamilovaná knížka plných láskyplných momentů, ale budu upřímná nehrálo mi tam spoustu věcí.

Romantiky tam bylo vcelku málo, spíše se tam podle mě rozvíjelo více přátelství mezi hlavní partou lidí. Do děje jste vlastně hozeni a nějak plavte. Příběh začíná tím, že porazí Úděsného. Tím pádem neznáme úplně minulost všech postav a taky celou jejich cestu za splněním poselství. To mi tam fakt chybělo, více bych brala kdyby příběh začal už vlastně na začátku a ne veprostřed. Víc by jsme poznali ty postavy, protože mají něco do sebe a líbí se mi jejich charaktery, ale nemůžu říct, že by někdo z nich byla moje nová oblíbená knižní postava. Protože je málo času si k nim vytvořit nějaký vztah. Co si budeme, nejspíš na všechny zapomenu po pár týdnech.

Ani vztah mezi Arekem a Mattem mi nepřišel nijak kouzelný. Většinu času jsem četla vlastně jenom o situacích, kdy ti dva měli příležitost říct si, co k sobě cítí, ale Arek byl až moc velký posera na to. Hlavně tam mezi nimi vázla dost komunikace. A upřímně mě Matt trochu štval.

V knize nebyla ani žádná akce. Vím, že to má být feel-good odpočinkové, ale když se tam prakticky nic nedělo, tak to začínalo být trochu nudné.

Mám z knihy dost rozporuplné pocity, bylo to ale originální, někdy i vtipné a vedlejší postavy mě bavily.

Za knihu děkuji @humbook @humbook_blogeri #humbookblogeri #spoluprace


Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Feel-good fantasy, ve které se mísí artušovské legendy s LGBTQ+ tematikou. Arek byl předurčen, aby zachránil království Ere před ďábelským vládcem. Co však přijde potom, až se mu to povede? O tom nikdy nepřemýšlel, ale teď ho ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář