Souboj princů

recenze

Souboj princů (2023) 4 z 5 / barcasknihou
Souboj princů

Leanis je dívka, která už od útlého věku je vychovávána k tomu, aby se stala poslušnou manželkou nějakému urozenému nápadníkovi. Ona o tohle vůbec nestojí, nikdy jí nebavilo dělat holčičí věci, jako je vyšívání a neustálé zákazy, co jako žena smí a co ne. Když jednoho dne bude muset nastoupit místo svého bratra do souboje o korunu a ruku princezny, naskytne se jí skvělá příležitost. A to jak utéct od svého tyranského otce a povinností každodenního žití jakožto urozená žena. I to, že má možnost navrátit své rodině dobrou pověst, která byla pošramocena.

V průběhu plnění úkolů se dějí na hradě divné věci, záhadná úmrtí a objevuje se zde přízrak dávného vlkolva. Leanis chce přijít na tuhle záhadu, i když je to zatraceně velký oříšek.

Když jsem četla anotaci, tak jsem si hned řekla - Hele to je jako Super náhradník (btw. super film, všichni se na něj koukněte). V průběhu čtení jsem byla napnutá jako kšandy, kdo je zrádce? komu bych neměla věřit? co se stalo v minulosti? Tohle čtení mě bavilo. Hlavní hrdinka mi byla sympatická svým uvažováním a odvahou jakou měla. Vystavení celého světa bylo taky moc fajn. V průběhu čtení jsem tak nějak předvídala, jak by to mohlo dopadnout a některé věci jsem i uhodla.

Celkový dojem z knihy mám moc dobrý, ale bohužel to ve mně nenechalo takový ten wau pocit. Možná zrovna v této knize bych více rozvinula romantickou linku mezi Leanis a jednou z vedlejších postav. Určitě je tato kniha vítězem 6. ročníku soutěže Hvězdy inkoustu zaslouženě.

knize dávám 3,75 / 5 hvězdiček

Za knihu poskytnutou k recenzi moc děkuji @humbook #humbookblogeri #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář