Tajemství skrytá ve věži.

recenze

Tajemství sídla Craven Manor (2019) 4 z 5 / TerezaMondeková
Tajemství sídla Craven Manor

Daniel je zoufalý. Bydlí u svého bratrance, který myslí jenom na sebe a zoufale shání práci. Je překvapený, když mu někdo pod dveře strčí pracovní nabídku. Správce nemovitosti Craven Manor. Daniel má strach, že je to příliš dobré, určitě to bude nějaký vtip, ale... co když ne? Proto se rozhodne přesvědčit, jestli Craven Manor opravdu existuje.

Craven Manor opravdu je. Je to obrovské sídlo. Když tam dorazí, tak se ho zmocní podivný pocit. Dveře do sídla jsou otevřené, všude jsou pavučiny a v hala je plná listí. Nikdo tam už dlouhá léta nebydlí, ale čeká tam na něj obálka, kterou tam někdo nedávno položil. V obálce jsou peníze a příslib, že dostane další.

Daniel ze zoufalství práci vezme. Součástí práce je i nabídka, že se může přestěhovat do zahradního domu, které je u sídla. Daniel neváhá a přestěhuje se tam, ale součástí bydlení jsou pravidla, která bude muset dodržovat. Připadají mu zvláštní, ale chce si práci udržet.

Než se ale stačí rozkoukat, tak se u sídla začnou dít podivné věci. Nejzvláštnější je opuštěná věž v sídle, ke které má zakázáno se přiblížit, ale v noci tam uvidí světlo ze svíčky. Někdo tam je zamčený. Daniel se začne zajímat o historii sídla. Jeho historie je temná a některé věci zůstávají dodnes tajemstvím. Daniel se brzy dozví celou pravdu, ale to už je v sázce jeho život.



Popis téhle knihy mě zas tolik nezaujal, ale nakonec jsem se do knihy pustila. Z knihy jsem byla překvapená. Začátek mi sice nepřipadal tak poutavý jako u ostatních dílů, trošku pomaleji se to rozjíždělo, ale pak se mi pod rukama stránky jenom otáčely. Překvapení, napětí, nebezpečí, zajímavý příběh...

Ale měla jsem během knihy trochu dilema. Do jisté chvíle jsem nevěděla, kdo vlastně mluví pravdu, kdo za vším opravdu stojí. Tentokrát jsem opravdu nevěděla komu mám věřit. Epilog byl hezky napsaný a bylo to pěkné zakončení. Díl se mi rozhodně líbil, ale v porovnání s ostatními mi přišel slabší.

Komentáře (0)

Přidat komentář