Tajemství

recenze

V troskách tornáda (2019) / lada.ladislav
V troskách tornáda

Troufám si říct, že autorka Linda Castillo je mezi českými čtenáři (a samozřejmě nejen mezi nimi) velmi oblíbená, takže jsem jistě nebyl sám, kdo se těšil, až vyjde další díl série s hlavní hrdinkou Kate Burkholderovou. A konečně jsme se všichni dočkali: nakladatelství MOBA právě vydalo sedmé pokračování s názvem V troskách tornáda.

Za sebe mohu říct, že se mi tento díl líbil snad ze všech nejvíce. Výběr tématu? Dokonalý. Tornádo - to je něco, z čeho mám rozhodně respekt. A jak napovídá i název knihy, právě tornádo udeřilo na městečko Painters Mill v Ohiu. Nejspíš si nikdo z nás nedovede přestavit, jaká spoušť po něm zbyla. Bylo tedy nutné vše pořádně uklidit. A samozřejmě se může stát, že při takovém rozsáhlém úklidu dojde k nalezení něčeho, co by nikdo nečekal. Třeba lidských ostatků. A kdo jiný by se měl případu ujmout než Kate Burkholderová? Asi už tušíte, že vyšetřování bude tentokrát náročnější, Kate bude jen těžko hledat vodítka, kterých by se mohla chytit. Přece jenom tento nález souvisí s něčím, k čemu došlo v minulosti. Navíc lidská kostra není kompletní. Objevují se tajemství, jenž Kate bude muset odhalit.

Případy Kate Burkholderové od autorky Lindy Castillo jsou v naší rodině velmi oblíbené. Čteme je všichni a vždy se téměř pohádáme, kdo se do nového dílu pustí jako první. Tentokrát jsem tu čest měl já. A víte, co mám na autorce nejraději? Že si dokáže udržet stejnou úroveň psaní - potvrdila to už sedmi knihami a to nejsem žádný fanoušek rozsáhlých sérií (právě kvůli tomu, že autoři pak často jedou na kvantitu a nikoli kvalitu). Její styl mám moc rád a ačkoli je tohle už sedmé pokračování, tak mě to prostě pořád baví. Její příběhy jsou pěkně zamotané, mají dobré zápletky, děj je napínavý a máte problém dát knihu z ruky. A tohle stačí k tomu, abych se do vyprávění zcela ponořil a nedokázal se od něj odtrhnout.

Rozhodně doporučuji přečíst všechny autorčiny knihy a začít pěkně od prvního dílu, protože na sebe navazují. Ačkoli hlavní případ je pokaždé jiný, dějová linka, která se týká samotné Kate, stále pokračuje. Třeba v tomto dílu opět Kate čekají zásadní životní zvraty: na to, že jí jde často o život, jsem si už zvykl, ale v tomto díle se samotná postava posouvá do další životní fáze, takže si čtenáři užijí i více z jejího osobního života. Myslím, že zejména ženy tuhle linku ocení.

Pokud sérii znáte a předchozí díly už máte přečtené, tak vás tento jistě nezklame a opět budete s nadšením očekávat vydání pokračování.

Komentáře (0)

Přidat komentář