Sladký středoškolský románek

recenze

P.S. Líbíš se mi (2019) / MilenneWaver
P.S. Líbíš se mi

Co se škádlívá, to se rádo mívá? To rozhodně neplatí pro Lily a její spolužáky, kteří jí s oblibou rádi dělají ze života peklo, od doby, kdy jí byla přidělena přezdívka Magnet. A není tedy divu, že mimo své nejlepší kamarádky Isabel, Lily tráví většinu svého času hlavou zabořenou ve svém zápisníku, který se stává centrem její kreativní činnosti. Jenže při hodině chemie, kam má její zápisník vstup zakázán, se podobným centrem stane lavice, kam si během chvilky nudy začne psát slova její oblíbené písničky. Pro Lily je překvapení, když brzy na to zjistí, že někdo jiný onu sloku dopsal a zanechal tam pro ni vzkaz. A tím začíná dopisování s neznámou osobou, která pro Lily začne mít mnohem větší význam, než by zpočátku čekala...

Hlavní hrdinkou P.S. Líbíš se mi, není nikdo jiný než dokonalý prototyp hrdinky, která se všem společenským měřítkům naprosto vymyká. Lily má svůj styl, ráda nosí věci z druhé ruky, miluje hudbu a nikoho nenávidí víc než Cadea, ex-přítele její nejlepší kamarádky. Je drzá, nic si nenechá jen tak líbit, ale zároveň má i svou jemnější stránku, ke které se čtenář postupem času dostane. Osobně bych si k tomuto příběhu nemohla přát lepší hlavní hrdinku. Lily je skvost, který si okamžitě zamilujete, nehledě na jakékoliv šílenosti, které se kolem ní motají.

Vedlejších postav v knize určitě není málo, spíš je jen pár těch, které jsou skutečně dobře vymyšlené a nejsou pouze okrajově zmíněné.

Zápletku téhle knihy bych nemohla popsat jinak než jako perfektní - minimálně pro podobný typ "YA sladkých oddechových knih". Nechybí tu trocha napětí, tajemna, akce, stejně jako mnoho úžasných vtipných scének a pár, které vás skutečně chytnou za srdce. Jde vidět, že Kasie West je ve své kategorii skutečnou profesionálkou, která přesně ví, jak má správná romantická jednohubka pro mladistvé vypadat - od začátku až do konce nenajdete jediné místo, kdy byste si knihu neužívali.

Co se týče prostředí, asi je jasné, že primárně se bude kniha točit okolo střední školy a Liliina domova. I když se to může zdát nepříliš rozmanité, zdání klame. Brzy budete natolik ponoření do příběhu, že i kdyby vám prostředí přišlo nedostatečně rozvinuté, příliš se o to starat nebudete.

Styl psaní v knize je jednoduchý, přesto mu nechybí cosi, co vás zkrátka přiměje číst knihu dál a dál, aniž byste se vůbec nenudili. A dopisy, které si Lily a její "tajemný neznámý" posílají, jsou jen třešničkou na dortu. Jsou napsané tak dobře a tak čtivě, že jsem se upřímně často mnohem více těšila na další dopis než na děj obecně. Kdyby celá tahle kniha byla psaná jen formou dopisů, vůbec by mi to nevadilo, spíše naopak.

Jestli hledáte nějakou romantickou a nenáročnou četbu, P.S. Líbíš se mi bude Vaší trefou do černého. Od autorky samotné jsem sice více knih nečetla, tudíž nemohu posoudit, jak dobrá je vůči jejím ostatním titulům, ale tahle kniha mě rozhodně přiměla k tomu, abych i jejím ostatním knihám dala šanci. A stejně tak byste měli i vy. Doporučuji!

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.

Komentáře (0)

Přidat komentář