Romantika za jedna

recenze

Z krve a popela (2021) 4 z 5 / foxorous
Z krve a popela

Začátek knížky je pomalejší, autorka nás seznamuje se světem, ve kterém hlavní hrdinka, Poppy, žije. Ta je klasicky vyvolená, Panna, což v praxi znamená, že musí sedět na hradě a modlit se. Což se ani samotné Poppy nelíbí, a tak se neustále snaží vytyčené mantinely posouvat. S tím jí začne pomáhat její nový osobní strážce Hawke a je z toho láska jako trám. :D Hawke a Poppy kolem sebe zprvu krouží, postupně se Poppy zamilovává a dostáváme se k bodu zvratu v knížce, kdy se hlavní hrdinka dozví, že svět, ve kterém vyrostla, není takový, jak si myslela. Tím kniha v podstatě končí.

- Hlavním tahounem je zcela jistě romantická linka a ta je krásná. Nechybí napětí, pěkně provedené dialogové scény ani scény pro starší čtenáře.

- Příjemně mě překvapil vývoj v závěru knížky, který mě opravdu navnadil na další díl.

- Hlavní hrdinka je poměrně sympatická, a to především v závěru knihy, kdy dojde k jejímu výraznému vývoji a Poppy začne uvažovat ještě o něco dospěleji a rozumněji.

- Nejde o dílo, které by bylo nádherně napsáno a chtěli jste si z něj vypisovat jednotlivé věty, protože jsou prostě tak krásně napsaný. Ale stránky plynou a knížka se čte hezky.
- Vedlejší postavy nedostávají tolik prostoru, kolik by si možná zasloužily, to je nicméně v NA fantasy knihách poměrně standardní (navíc nás čekají další díly).

Za romantiku jsem knížce nakonec dala 4* z pěti, za příběh už by si zasloužila asi trošku příkřejší hodnocení, ale nemám to srdce. Navíc jde o tetralogii, takže doufám, že nás první díl na pořádnou akci teprve připravoval.

Rozhodně knížku doporučuji těm, kteří mají rádi fantasy romantiku. A už teď se těším na další díl!

Komentáře (0)

Přidat komentář