YA fantasy se zajímavou hlavní hrdinkou i světem

recenze

Milosrdná vrána (2021) 4 z 5 / foxorous
Milosrdná vrána

Fie je Vrána – pálí a pohřbívá hříšníky. A taky umí čarovat se zuby mrtvých. A já si knížku o jejím příběhu mohla přečíst ještě před vydáním díky @humbook, za což moc děkuju! Už jen proto (rozuměj díky zubům, magii a její profesi) jsem si ji jako hlavní hrdinku musela zamilovat.

Děj začíná rychle – Vrány vyzvednou mrtvého prince Jasimira s jeho dvojníkem, zjistí, že jsou živí a princ Vránám předloží zajímavou nabídku. Nechybí ani plán, který předem zřejmě nikdo nepromyslel.

Po napínavém začátku se dostáváme k putování, které je pro Vrány a jejich společníky dost nebezpečným podnikem. Spolu s Fie se snažíme dostat dál po cestách země, a zároveň v příběhu. Ani jedno není příliš snadné. Velký prostor je ale věnován poznání postav, které mě všechny moc bavily, tudíž mi to tolik nevadilo.

Knížka je prvním dílem duologie a má vyjít už za pár dní (snad už 25. 3.!). Doporučuju jí? Rozhodně ano! S Fie je legrace a svět je zajímavě vymyšlen (i když Vrány trochu připomínají třeba Zaklínače – než mi to došlo, připadala mi knížka o něco nápaditější :D). Navíc si zažijete romantiku, ale takovou, která nepohltí děj a nezastaví dění. Fie se kvůli ní nerozhodne zahodit život. Plánujete si Milosrdnou vránu přečíst?

Komentáře (0)

Přidat komentář