YA fantasy se zajímavou hlavní hrdinkou i světem

recenze

Milosrdná vrána (2021) 4 z 5 / foxorous
Milosrdná vrána

Fie je Vrána – pálí a pohřbívá hříšníky. A taky umí čarovat se zuby mrtvých. A já si knížku o jejím příběhu mohla přečíst ještě před vydáním díky @humbook, za což moc děkuju! Už jen proto (rozuměj díky zubům, magii a její profesi) jsem si ji jako hlavní hrdinku musela zamilovat.

Děj začíná rychle – Vrány vyzvednou mrtvého prince Jasimira s jeho dvojníkem, zjistí, že jsou živí a princ Vránám předloží zajímavou nabídku. Nechybí ani plán, který předem zřejmě nikdo nepromyslel.

Po napínavém začátku se dostáváme k putování, které je pro Vrány a jejich společníky dost nebezpečným podnikem. Spolu s Fie se snažíme dostat dál po cestách země, a zároveň v příběhu. Ani jedno není příliš snadné. Velký prostor je ale věnován poznání postav, které mě všechny moc bavily, tudíž mi to tolik nevadilo.

Knížka je prvním dílem duologie a má vyjít už za pár dní (snad už 25. 3.!). Doporučuju jí? Rozhodně ano! S Fie je legrace a svět je zajímavě vymyšlen (i když Vrány trochu připomínají třeba Zaklínače – než mi to došlo, připadala mi knížka o něco nápaditější :D). Navíc si zažijete romantiku, ale takovou, která nepohltí děj a nezastaví dění. Fie se kvůli ní nerozhodne zahodit život. Plánujete si Milosrdnou vránu přečíst?


Milosrdná vrána Milosrdná vrána Margaret Owen

Temná fantasy ve stylu knih Leigh Bardugo. Fie se připravuje na to, že se stane kapitánkou Vran: skupiny zabijáků a hrobníků, jimiž všichni jen opovrhují. Když přijde příkaz najít tělo šlechtice, cítí, že za svou práci konečně ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář