Milostný trojúhelník ve světě víl

recenze

Prázdné sliby (2021) 4 z 5 / foxorous
Prázdné sliby

Prázdné sliby jsem dostala jako recenzní výtisk od Humbooku.

Brie má poměrně smutný život naplněný prací od nevidím do nevidím a starostí o její mladší sestru Jasalyn. Jedinou světlou stránkou všední šedi je Sebastian, pohledný učeň mága, se kterým se už dva roky zná a tajně ho obdivuje.

Když Jasalyn prodají do otroctví vílám kvůli dluhům, rozhodne se ji Brie najít a zachránit. Ve světě víl ale zjistí, že Sebastian je ve skutečnosti princ světlého dvora, a aby neměla pohledných, mocných mužů ve svém životě málo, potká prince z dvora temných víl Finna. S oběma z nich tráví Brie čas a nezapomíná ani na záchranu své sestry.

Knížka je první díl ze série, otevírá nový svět krutých víl, pro které já mám slabost. :D Prázdné sliby sice nemají zvlášť propracovaný svět, nedozvíte se mnoho o vedlejších zajímavých postavách a nevěnují se například politickým problémům tolik, jak bych si přála, ale na druhou stranu...otevírají bránu do kouzelného světa, do kterého se pustíte a vytrhnete se mu až ve tři ráno, kdy dočtenou knížku spokojeně položíte a ráno po rozlepení unavených očí vám dojde, jak moc se těšíte na další díl. Který snad bude delší a bude v něm prostor i na věci, kterým se první díl tolik nevěnoval (třeba vedlejší postavy! Nebo ta politika.)

Jde o romantickou fantasy a milovníci tohoto žánru by neměli váhat. Je načase zabalit si plátěnku a vyrazit do knihkupectví, než nám je zavřou!

Komentáře (0)

Přidat komentář