Prohnilé město aneb Šest vran se jen tak nevzdává

recenze

Prohnilé město (2018) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Prohnilé město

Jaký seriál podle knihy se vám líbil, ikdyž nebyl přesně podle ní? A který se zase nepovedl?

Aktuálně dost frčí Shadow and bone na Netflixu. Já už seriál viděla a moc se mi líbil, přestože je to zplácanina dvou sérií. Jak se mi ale líbil druhý díl téhle knižní série?
Můžu říct, že mě rozhodně nezklamal. Druhé díly mají trochu nevýhodu vůči těm prvním, ale Prohnilé město se nemusí vůbec stydět. Celý den jsem se těšila, až se budu moct usadit do křesla a otevřít tuhle krásku. O chloupeček byla jednička poutavější a akčnější, takže jsem ubrala půlku hvězdičky.
Co se týká postav, tak s těmi jsme se už seznámili v prvním díle. Přesto musím říct, že si všechny vrány prošly zajímavým vývojem i v té krátké časové lince, kterou kniha sleduje. Inej, Jespera a Matthiase jsem si hodně oblíbila už v prvním díle, ale tady se mi moc líbil hlavně Wylen a Nina byla taky výraznější. Největší důraz je ale kladen na Kaze a jeho spletitost myšlenek je stejně dobrá jako v prvním díle. Momenty překvapení jsou tu skvěle podchyceny a je znát super postup od autorčiny první série.
Konečně se trochu víc dozvídáme o záporácích. Líbí se mi, že to nejsou žádní záludní Grišové, ale “jen“ chamtiví obchodníci nebo kriminálníci. Rozuzlení bylo opět s wow efektem. Konec byl opravdu super.
Moc se mi líbí, že se tady setkáváme i s postavami z Grišy a dozvídáme se o nich víc. Tohle fanouška vždycky moc potěší, když potká svoje oblíbené postavy.
Konečně taky někde funguje korektura. Ikdyž je možné, že jsem se jen nechala tak strhnout dějem, že jsem si pár chybek ani nevšimla :D. Ale rozhodně jsem nenašla nic do očí bijícího, jako v poslední době vidíme u novinek.
Opět musím ocenit obálku. Přebal a ořízka, to je prostě nádhera. Jen je škoda, že když přebal sundáme, nenajdeme žádný potisk, krom názvu knihy na hřbetu.
Celkově tedy jednoznačně super čtení a doufám, že se potvrdí i u nás informace, že se chystá druhý díl. Doporučení rozhodně máte a myslím, že tohle je jedna ze sérií, která se zalíbí každému milovníku young adult fantasy.

Komentáře (1)

Přidat komentář

kopeceli
14.03.2023

Děkuji za pěknou recenzi, knihu jsem si půjčila a chystám se na čtení. První díl se mi líbil moc, měla jsem trochu obavy z pokračování, ale píšete, že to je dobré, tak jdu do toho :-)