Proč je tato kniha tak oblíbená?

recenze

Mrtví promlouvají (2018) / AnickaZv
Mrtví promlouvají

Musím říct, že když se mi poprvé dostala do rukou kniha s názvem „Mrtví promlouvají“, měla jsem od ní vysoké očekávání, ale přesto jsem si nebyla jistá, zda to bude můj šálek kávy.
Ovšem když jsem zadala jméno spisovatelky „Linda Castillo“ do internetového vyhledávače, naskočilo mi, že tato autorka má velké množství vyprodaných knih v Česku, což mě velmi navnadilo si tuto knihu přečíst!
Hned na začátek musím uvést, že tato kniha není žádný jemný thriller, ba naopak, patří k těm nejdrsnějším knihám, jaké jsem kdy četla, a to už jsem četla ledacos. Drsné není jenom to, co se stane s obětmi, ale hlavně konec, když zjistíme, proč se to vůbec stalo. Ano, závěr je naprosto šokující!
Po pořádku ale k začátku díla, kdy poznáváme amišskou rodinu (kdo jsou amišové, jsem zatím nevěděla, a tak mi tato kniha kromě výborného thrilleru vypověděla hodně o této křesťanské církvi). Tato amišská rodina je jedné noci vyvražděna, matka je obětí únosu a jediný, kdo z rodiny přežívá, je syn. Čtyři děti a otec umírají násilnou smrtí. Co s tím měl společného jediný přeživši syn? Jaktože jako jediný přežil? Proč lupiči zabíjeli?

… Po létech se přeživši syn snaží žít spokojený život a zdá se, že je všechno v pohodě … Toto zdání ale klame, poněvadž v tom samém městě začne někdo vraždit.
Na povrch vyplouvá, že tyto oběti vraždy nejsou amišové, ale normální lidi, ovšem způsob provedení vražd je stejný jako byl u amišů.
Mají snad tyto vraždy něco společného s dřívějším vyvražděním amišské rodiny?
Udělali o stejní lupiči – vrazi? Anebo ne? Nebo je to celé úplně jinak? Co se v tomto městě děje, to si už musíte přečíst sami.
Za mě se jedná o nejlepší knihu, jakou jsem v poslední době četla a teď jsem zjistila, že tato kniha je součástí série, a tak mi nezbývá, než si ostatní knihy doobjednat, protože tento díl byl opravdu skvělý! Považuji za výhodu, že tuto část série lze číst bez znalosti předchozích dílů, a kdyby nebyla vzadu ukázka na další díl, ani bych nevěděla, že je částí série.
Pokud si tedy chcete přečíst knihu z úplně nezvyklého prostředí, zábavnou, mrazivou, kde není vyšetřovatelem mrzutý alkoholik, ale žena, pak nezbývá než doporučit tento titul.
PS: Četla jsem, že v Americe od této autorky zfilmovali knihu, a tak věřím „na beton“, že „Mrtví promlouvají“ se filmového zpracování také dočkají.

Komentáře (0)

Přidat komentář