Princezna v podsvětí.

recenze

V podsvětí (2015) 5 z 5 / TerezaMondeková
V podsvětí

„V životě není nic jistě. Život sám není jistý, ani přátelství, ani láska. Ale máte-li to první, získáte jistotu, že můžete navazovat přátelství, prožít svůj život a hledat lásku.“

Je jí čtyřiadvacet, je designérka, ráda nosí aspoň tři barvy najednou, miluje box a věci, které pro ni nejsou dobré, vystřídala spoustu chlapů na jednu noc, miluje smích a miluje... jeho. Greysona Kinga.

Melanie si vždycky přála muže, který by byl její milenec, ochránce a přítel. Jediné, co chtěla je najít toho pravého a být konečně šťastná. Našla ho. Našla chlapa díky, kterému může být sama sebou, když je s ním, tak se cítí naživu, může žít naplno, nedržet se zpátky, když je s ním tak cítí, že i na ní záleží, že i ona něco znamená, ale všechno nejde podle jejích představ.

Když je Greyson s ní, tak je Melanie šťastná, ale zároveň jí občas Greyson nahání hrůzu. Říká jí, že není dobrý člověk, že jí nepřinese nic dobrého a občas zmizí i na celé dny bez jediného vysvětlení.

Postupem času Melanie odkrývá tajemství, které před ní Greyson má. Zjistí, že jeho svět je plný vydírání, lží, temnoty, tajemství a mnohem horších věcí, které si Melanie neumí ani představit. Taky zjistí, že ani jejich první setkání nebyla náhoda. Melanie je na dně a neví, co má dělat. Jediný, kdo ji dokáže ochránit je Greyson, ale zároveň je to i člověk, který ji může zničit.


„Vždycky mě dokáže překvapit, jak si lidi myslí, že se už hůř cítit nemůžou, a pak zjistí, že to byl jen začátek.“



Melanie je taková... ta typická. Střídá kluky, ale jediné, co chce je najít toho pravého. Občas mi její rozhodnutí nebo chování sice nedávalo smysl, ale zase si myslím, že je pravda, že hlavního hrdinu nehodnotila jenom podle vzhledu. Přišlo mi, že s ním chce být, protože se v jeho přítomnosti cítila výjimečná a Greyson se tak k ní taky choval.

A Greyson... moc se mi lbí, že ho Katy neudělal jako boxera, tak jako to bylo v předešlých dílech. Tady se mi líbilo, že to nebyl přímo zápasník, ale syn mafiána, který měl jít v jeho stopách. Na Greysonovi se mi líbilo, že byl nebezpečný, ale dokázal být i něžný. Byl to člověk, který dokázal bez pocitu viny zabít, měl okolo sebe postavenou zeď, za kterou nikoho nepustil, ale i tak se k Melanii choval jako by byla jeho princezna.


Já knihy od téhle autorky prostě miluju. Líbilo se mi, že v téhle knize nebylo to klišé. Boháč a chudá holka, playboy a panna, oblíbený a neviditelná, král plesu a ošklivka. Vlastně mě ani nepřekvapuje, že byla kniha tak úžasná, když to psala Katy Evans.

V knize byla spousta originálních nápadů. Moc se mi líbí, že autorka dává do svých knih pokaždé něco nového. Box, bipolární porucha, mafie, násilí, smrt... A ani u téhle knihy to nebylo jinak. Bylo to další úžasné pokrčování. Opravdu jsem začala číst a nemohla jsem přestat. V knize nechybělo překvapení, napětí, nebezpečí, láska, zvrat... Líbí se mi, že tady byl hlavní hrdina nebezpečný, že se ho všichni báli, ale taky se choval k hlavní hrdince opravdu jako k princezně. Byl k ní něžný a ochraňoval ji. Knize nemůžu nic vytknout.

Komentáře (0)

Přidat komentář