Příběh silných žen z války v Tichomoří

recenze

Sestry pod vycházejícím sluncem (2024) 5 z 5 / _books._.by._.m
Sestry pod vycházejícím sluncem

Mé první setkání s autorkou a bylo více než dobré. Heather Morris napsala velmi oblíbeného Tatéra z Osvětimi, nicméně ten se mi zatím vyhýbá a já dala přednost Sestrám a rozhodně nelituji.
Kniha nás bere do války v Tichomoří, do Japonska. Sledujeme příběh australských vojenských sestřiček, jež se staly zajatkyněmi Japonců. Dále sledujeme příběh sester Norah a Eny, které se rovněž staly zajatkyněmi. Sledujeme průběh jak se dostaly do tábora a jak se jim zde žilo. Zjišťujeme jak vypadaly zajatecké tábory na druhé straně světa, jak probíhala válka v Tichomoří.
Moc oceňuji tento další pohled na válku. V dnešní době vychází stále víc a víc knih z Osvětimi a toto byla příjemná a vítaná změna. Kniha ukazuje skutečný příběh neskutečně statečných žen a jejich život v táboře. Je to pro mě velmi dojemný příběh. Líbilo se mi, že ženy neztrácely naději a že i v nelidských podmínkách dokázaly fungovat. Bylo ukázané i to, že ne všichni dozorci byli zlí. Zároveň byla ukázána krutá stránka přírodních podmínek v džungli a Japonsku, kde byly tábory. Přes všechny nemoci, zlo, ztráty blízkých a svobody se ženy stále snažily zůstat silné a jejich vůle přežít byla obrovská. Všechny ženy pro sebe byly kamarádkami a některé nahradily matky dětem, jejichž matky byly ztraceny.
Myslím, že kniha se autorce moc povedla a moc děkuji, že jsem se mohla vzdělat ohledně války v Tichomoří a odkrýt příběh těchto žen. Ten fakt, že je to skutečný příběh, připisuje na důležitosti téhle knížky.


Sestry pod vycházejícím sluncem Sestry pod vycházejícím sluncem Heather Morris

Silný příběh odvahy a přežití z japonského zajateckého tábora. Od autorky bestselleru Tatér z Osvětimi. Norah Chambersová miluje hudbu, svého manžela i svou osmiletou dceru. Jenže druhá světová válka umění nepřeje a rodiny kvůli... více


Komentáře (0)

Přidat komentář