Posloucháte mrtvé?

recenze

Ti, co vidí (2023) 4 z 5 / _books._.by._.m
Ti, co vidí

Rozplétáme příběh sourozenců, kteří přišli o oba rodiče. Vychovávala je jejich babička Ruth. Nebylo to zrovna dětství, na které vzpomínají rádi.
Jude je tvrdohlavá, sebevědomá a cílevědomá mladá žena. Je to fotografka a působí jako drsňačka.
Peter, Judino dvojče, bojuje ve válce ve Vietnamu.
Hattie je médium. Je citlivá, plachá a všichni mají potřebu ji chránit. Chránit ji před světem samotným.
Jude s Hattie se dozvídají, že jejich matka je možná naživu. Vydávají se hledat pravdu a hlavně matku.

Mezitím sledujeme příběh Sophie Grayové. Sophia byla ve 13ti letech obviněna z vraždy své kamarádky Rosemary. Před svým obviněním utekla. O 20 let později je Sophia zavřena v Ústavu pro choromyslné v Michiganu. Zde to nemá zrovna lehké. Je tam zavřena přes 10 let. Příběh se odehrává v 60. letech 20. století a asi si každý umí představit jak fungovala léčba a péče o pacienty s nějakou psychickou diagnózou.

Páni. Tohle byla jízda. Je to skvěle a napínavě napsané. Příběh mě moc bavil. Postupně rozplétáte opravdu zajímavý a napínavý příběh. Na začátku vám možná bude trvat vyznat se v postavách. Máme jich zde trochu víc, ale neztratíte se. Postavy jsou skvělé. Budete s nimi souznit. Prostředí Ústavu je děsivé. Ústav je obklopen lesem, takže je to děsivější. A prvky nadpřirozena jsou zde také, takže já jsem moc spokojená. Žádný horor to nebyl, aspoň pro mě ne. Věřím, že bát se nebudete, ale napjatí budete od začátku do konce.

Komentáře (0)

Přidat komentář