KRÁLOVNA MRTVOL

recenze

Královna mrtvol (2022) 5 z 5 / _books._.by._.m
Královna mrtvol

Molly, dívka ze sirotčince, která se jednoho dne dozví, že má tetu. Její teta, Ava, se jí ujme a učí ji svému řemeslu. Tedy vykrádání hrobů, konkrétně sbírání mrtvol, které dále poskytuje studentům medicíny, kteří se na jich učí. Molly fascinuje lidské tělo a sama si pročítá knihy o anatomii lidského těla a dostane i možnost zúčastnit se přednášek doktora LaValleho a studovat s ostatními studenty na tělech, která sama nosí. Není to zadarmo.

Molly se pomalu dostává do této tetiny branže. Se vším ji pomáhá Tom. My sledujeme Mollyinu cestu na doktorovy přednášky a její cestu za cenou, kterou kvůli tomu musí zaplatit. Po městě ještě k tomu pobíhá osoba, která zabíjí mladé ženy brutálním způsobem a je záhadou, kterou chce Molly vyřešit.

Tohle je strašně originální příběh. Knížka je temná, morbidní a opravdu hodně čtivá. Chcete stále číst dál. Jsme v době, kdy ženy byly dá se říct pouze ozdobou vedle muže, ale Ava s Molly ukazují, že to jde i bez nich. Molly se chce stát chiruržkou (opravdu toto slovo existuje) a v cestě jí stojí její pohlaví. V pozadí je i romantická linka, která se mi moc líbila. Nebyla vtíravá a byla moc hezká. Závěr pro mě byl taky velmi zajímavým. Nečekala jsem to, ale ani mě to nepřekvapilo. Knížka skončila uzavřeně, ale myslím, že je tam i potenciál a další díl.

Já vlastně moc nevím, jak vám knížku lépe představit bez spoilerů

Zkrátka a jednoduše je to doopravdy originální, napínavé a pokud máte rádi trošku morbidní knížky, tohle je pro vás.

⭐9.5/10⭐

Komentáře (0)

Přidat komentář