Udělala policie chybu a po Madridu se volně pohybuje vrah?

recenze

Obřad (2023) 4 z 5 / _books._.by._.m
Obřad

Elena Blancová je svérázná policistka. Konkrétně vedoucí inspektorka na Oddělení Analýzy Případů (OAP). Rozebírá se vražda dívky, která se měla vdávat. Její vražda proběhla opravdu krutým způsobem, ale nejzajímavější je to, že před sedmi lety takto zabili její sestru. Vrah její sestry je ovšem ve vězení. Má tedy vrah následovníka nebo policie tehdy udělala chybu a ve vězení sedí nevinný člověk už 7 let?

Tímto případem se zabývá celé OAP a ještě mladý policista, kterého Elena k OAP přivedla. Tento policista trval na tom, že chce u případu být. No nebudu lhát, tento policista mi taky pěkně lezl na nervy. Ale jinak mi všechny postavy sedly. Elena si mě získala hned.

Kniha začala velmi dobře. Byla záživná a stránky mizely pod rukama. Pak nevím proč, ale knížka jakoby se trošku zastavila. Zkrátka prostředek knihy mi přišel trošku pomalejší, ale potom ke konci se to zas rozjelo a to hodně. Ten konec byl teda mazec. Napůl čekaný a napůl nečekaný. Celá ta zápletka kdo je vlastně vrah byla doopravdy skvělá.

Rituální vraždy, zkorumpovaná policie, rasismus ze strany policie, to vše v knize je rozebíráno. K tomu to podkresluje prostředí Madridu a romské klany.
Určitě bude další díl, který si přečtu a teď možná přijde na řadu lehčí SPOILER.

Věřím, že další díl bude o deep webu a konkrétně o mučení dětí a hodně to bude souviset s naší Elenou a já věřím, že to bude pecka! Deep web je za mě strašně nebezpečná věc a já se těším, až se tohle téma bude zpracovávat a dostávat více do knih.

Komentáře (0)

Přidat komentář