Pekelné stroje: Mechanický anděl aneb Úvod do Shadowhunters

recenze

Mechanický anděl (2015) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Mechanický anděl

Vracíte se rádi do světa z jiné série, nebo radši objevujete nový?

Velmi očekávaná Cass Clare. Na to, že přijde čas na její knihy jsem se už těšila a musím říct, že jsem si první z nich opravdu užila. Začínám Pekelnými stroji a pak se vrhnu na Nástroje smrti. Děkuji skvělé @girlwithashryvereyes za společné čtení. Není nad to si s někým hned probrat, co vás zaujalo a zasmát se nad vtipným překladem.

Viktoriánský Londýn, bojovníci, čarodějové, démoni a jako bonus romantická linka. Tak tohle je recept na ideální sérii, která mě dokáže uspokojit.
Will, Jem, Tessa, Magnus a další. Všichni mě moc baví, záporák je taky dost dobrý. Popis postav má Cassandra opravdu skvělý. Všechny si je umím představit, ale naštěstí mě neobtěžoval zdlouhavý popis přes půl strany. Stejně tak mě moc baví popis míst. Autorka si dělala průzkum o tom, jak skutečně vypadal viktoriánský Londýn, a změnila jen máloco. Toho si opravdu cením, musela to být dost fuška.
U postav se mi líbí i jejich vývoj. Obzvlášť je vidět u Tessy. Doufám, že v dalším díle nahlédneme víc do Willa, protože jeho postava je opravdu zajímavá a chci vědět víc. Líbí se mi, že každá postava má svou minulosti a chová se podle svých zkušeností.
Téma strojů ve viktoriánském Londýně jsem se trochu obávala. Ne, že by se mi nelíbil steampunk :D, ale bála jsem se, že to bude moc přitažené za vlasy. Ale je to zajímavé a kupodivu mi to do příběhu sedí.
Čtivost je úžasná. Od knihy se těžko odtrhává a pořád děj graduje, stahuje se a zase graduje. Akce jsou skvěle popsané a nejsou ani tak snadno předvídatelné.

Obálka a grafika: Tahle verze, kterou mám půjčenou z knihovny, se mi moc líbí. Ke knize se opravdu hodí. Ovšem zahraniční verze se složeným obrázkem na hřbetu knih. Ách.

Verdikt: Jednoznačně pecka. Jsem moc ráda, že mě Shadowhunters zatím baví a doufám, že to bude lepší a lepší.

Komentáře (0)

Přidat komentář