Objevuju nového autora: Nikdynoc

recenze

Nikdynoc (2019) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Nikdynoc

Čtete i starší věci nebo spíš už jen novinky?

Někdy mi přijde, že mi na TBR přibývají jen novinky, které mají vycházet. A tak jednou za čas projdu mé oblíbené bookstagramy nebo Databázi knih a objevuju starší pecky, které by mi mohly utéct. Nikdynoc jsem už nějakou dobu v plánu měla a to nejen díky úžasné parťačce @girlwithashryvereyes . @misterkristoff Jay Kristoff se totiž asi brzy stane dalším z mých oblíbených autorů.
Mia Corverová má za sebou dost ošklivých věcí, které se nám dávkují v ten správný čas, díky pěkně odděleným flashbackům. Jediné, co už dlouho chce, je dostat se do sídla Rudé církve a stát se vražedkyní, aby dokonala svůj akt pomsty. Jenže když se z někoho stává vrah, nezabije to v něm jeho samého?
Moc jsem se bála, že mi autor nesedne. Občas se totiž stane, že mi tyhle super hodnocené knihy nepásnou do nálady nebo do vkusu. Ale díky bohu, nebo možná díky autorovi, jsem přesně tohle hledala a chtěla. Naprosto boží humor, dokonalá akce a spousta zvratů, které jsem nečekala.
Občas se objevila nějaká nápověda, která člověka zavedla tím správným směrem, ale obvykle mě spíš úplně zmátla. A to jsem milovala. Skoro až detektivní zápletka byla fakt super. Když k tomu přičtete romantickou linku, kdy jsem se do toho kluka taky málem zbláznila, tak máte něco, co prostě potřebujete číst. Ovšem, jestli vás romantické linky nebaví, tak i vám knihu doporučím, protože si nemyslím, že by byla rušivá.
Objevují se tu i poměrně explicitní sexuální scény, ne moc, ale objeví se. Jsou dobře napsané, i když musím říct, že některá slovní spojení mi tak úplně sexy nepřišla. To ale může být způsobené tím, že to anglicky prostě tak špatně nezní.
Víte, že já si docela potrpím na popis a přestože bych ho tady zvládla i víc, dokázala jsem si většinu věcí dobře představit. Knihu jsem četla týden, což je na mě poměrně dlouho a asi jsem úplně nepochopila nebo zapomněla systém denního a nočního cyklu se slunci. Jenže za to si můžu pravděpodobně sama. Asi bych si to potřebovala nakreslit :D.
Další věc, která mi není úplně jasná, je systém magie. Magii Temných jsem začala docela chápat a to, co nevím, neví ani hlavní hrdinka a budeme to spolu postupně objevovat. Ale chtěla bych vědět víc o dalších magických schopnostech. No jo, já vím… vy, kteří mě znáte, tak víte, že jsem prostě na magii trochu víc nadržená, tak pardon :D.
Začátek knihy byl opravdu super, prvních pár vět mě dostalo :D. Někdo by ale mohl tvrdit, že je začátek pomalejší. Že chvíli trvá než se v tomhle novém světe zorientujete. A tak to je. Konec mi trochu vyrazil dech… Ale stejně to bylo super.
Obálka a grafika: Jedním slovem – dokonalost.

Verdikt: Strašně mě mrzí, že se musím vrhnout do jiného světa a nemůžu se plynule přesunout do Božího hrobu. Ale neboj Mio, velice brzy se zase potkáme.

Komentáře (0)

Přidat komentář