Nová Šípková Růženka?

recenze

Spící Beatrice (2020) / Peťula96
Spící Beatrice

POZOR, může obsahovat spoiler.

Ačkoliv jsem po přečtení anotace od knihy očekávala něco jiného, než jsem ve finále dostala, tak musím říct, že se mi kniha líbila. Čekala jsem, že se více bude probírat ten vir a celkově i ten výzkum, což se tam pro mě objevovalo v hrozně malém množství. Daleko více se tam spíše rozebíral vztah Beatrice a Charlieho, ve finále mi to ale vlastně vůbec nevadilo, protože kniha byla napsána velice čtivým způsobem a četlo se to tak úplně samo. Jako velké plus bych uvedla krátké kapitoly, styl psaní, sympatické postavy a to, že nám autorka hned na začátku nevysvětlila všechny skutečnosti a nechala nás tak hádat, jak to vlastně je (což nám pak v průběhu vše vysvětlila).

Celý příběh je psaný v er-formě, což mi vyhovovalo. Osobně mi je vlastně jedno, jestli je to psané v ich, nebo er-formě. Do každého příběhu se hodí trochu něco jiného a tady to rozhodně byla ta er-forma. Nechybí tu ani "záporná" postava, proti které se snaží bojovat, což příběhu také přidá na zajímavosti.

Konec knihy mi ale přišel hodně uspěchaný. Se zakončením příběhu jsem byla sice celkem spokojená, jen bych to asi trochu protáhla a celé více vysvětlila.

Celkově musím říct, že se mi kniha líbila, byla to taková příjemná oddychová a milá záležitost. Kdybych jí měla někomu doporučit, tak spíše mladším čtenářům než jsem já. V některých částech jsem si na knihu přišla už opravdu stará, a to zejména kvůli některým situacím, které mi přišly nereálné, někdy až naivní, ale vím, že mladší holky by z knihy mohly být hodně nadšené, přece jen je cílena spíše na ně.

Celkové hodnocení 3,5 z 5.

Komentáře (0)

Přidat komentář