Spící Beatrice přehled

Spící Beatrice
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435729/bmid_spici-beatrice-lOT-435729.jpg 3 79 79

Moderní pojetí klasické pohádky o Šípkové Růžence, kde hrdinka vezme nejen svůj osud do vlastních rukou. Vítězný rukopis ze soutěže CooBoo hledá talent! Světem se šíří neznámý virus. Nelze určit, kde zasáhne příště, kdo a kdy se v bezvědomí svalí k zemi. Počet obětí každým dnem narůstá a vědci se rozhodnou přejít k pokusům na lidech. Mezi dobrovolné pokusné králíky se přihlásí i osmnáctiletá Beatrice, aby urychlila nalezení léku a zachránila svoje nejbližší. Beatrice se ve výzkumném středisku zaplete do dění víc, než by čekala. Spřátelí se se synem vědce, který chce s virem také bojovat. Společně se snaží najít lék, ale samozřejmě nemohou být úspěšnější než tým specialistů. Bea řeší jak vztahy se svými přáteli, tak s matkou, zároveň každý den riskuje svůj život při pokusech. Podaří se jí přežít, pomoci objevit lék a zachránit své blízké – včetně toho, kterého miluje?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spící Beatrice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

kvetinkovedny
02.06.2022

odloženo v třetině knihy

Spící Beatrice vypráví příběh o dívce, která žije ve světě, který zachvátí záhadný virus. Kdokoliv se nakazí, upadá do kómatu a nikdo neví, jestli se ještě někdy probudí. Když se Beatrice dozví, že se v Atlantě chystá výzkum nového léku a hledají se dobrovolníci, neváhá ani chvilku a přihlásí se.

Tady hned na začátku přichází první nelogičnost, tedy že hrdinka se rozhodne zapojit to klinického výzkumu a za pár hodin už sedí v letadle. A od té doby vás neopustí myšlenka, že „takhle by to prostě nikdy nebylo“. Nemusíte mít totiž vystudovanou medicínu, aby vám došlo, že takhle prostě výzkum nového léku neprobíhá, a připomínalo to spíš nějakou televizní show. (Vědci dali dohromady skupinku naprosto různorodých random lidí, včetně dětí (!!!), začali jim podávat všelijaká séra a čekali, co se stane. Všem platili super prachy, za které si mohli vybavit své pokojíčky v luxusní klinice atd.)

Další problém jsem měla s tím, jak se zaměstnanci sbližovali s dobrovolníky, tam koneckonců nejspíš směřovala i romantická linka. V praxi nejen neetické, ale v tomto případě i neskutečně hloupé – vzhledem k tomu, co všechno za mňaminky tam do těch nebohých dobrovolníků cpali, bych čekala, že se nedožijí konce týdne.

Ještě musím zmínit naprostý chaos ve vedlejších postavách, kdy jsem neměla absolutní tušení, kdo je kdo.

Tyto tři faktory (nelogičnost, nezajímavá romantická linka a chaos v postavách) vedly k tomu, že jsem se rozhodla odložit Spící Beatrice k věčnému spánku v mojí knihovně.

Abych zmínila i něco pozitivního, musím říct, že kniha byla napsaná velmi čtivě a měla krátké úderné kapitoly (pozůstatky skutečnosti, že knížka byla původně na Wattpadu), díky čemuž se mi nejspíš podařilo dočíst až tak daleko, ačkoliv mě příběh nedokázal nijak upoutat.

AloneJane
15.02.2022 2 z 5

Obálka pěkná, bohužel obsah už tolik neoslovil.


andrejci
02.11.2021 3 z 5

Už je to nějaký pátek co jsem knížku dočetla pořád nevím jak ji mám hodnotit. Téma je aktuální tam jsem se na to velmi těšila, ale dostala jsem facku. Čekala bych nějaký lepší popis nemoci. Napadne to celou Zemi a vlastně nevím o co se jedná. Vztah mezi hlavními hrdiny byl o ničem. Takové klasické klišé ani nic extra napínavého. Hlavní postava byla nemastná neslaná. Stejně jako polovina knížky. Jelikož to měla být adaptace na Šípkovou Růženku tak jsem zklamaná.
No a ten konec. Tím ses to jen zakončilo a ukázalo se, že to prostě navíc nemá. Dávám 3 hvězdičky, ale s odřenými uši. Nebýt obálky, která mě nalákala tak bych dala 2,5.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (23. týden)

31.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Spící Beatrice v seznamech

v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech3x