Notting Hill pod sněhem aneb Oblíbená autorka v jiném kabátku

recenze

Notting Hill pod sněhem (2020) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Notting Hill pod sněhem

Jules Wake má totiž pseudonym Julie Caplin (snad to není obráceně :D). Tohle jméno už vám něco říká, že? Já miluju knihy od této autorky, a když jsem zjistila, že jich je vlastně víc, hned jsem si ji v knihovně rezervovala.

Příběh je z docela vánočního prostředí Londýna pár týdnu před Vánoci. Já si knihu zarezervovala už v listopadu, ale uvolnila se až teď, na jaře. Vůbec mi to nevadilo. Vánoční tématika se mi líbí a tak si jí přečtu klidně každý měsíc v roce, ale tady je hozena spíš na druhou kolej. Hlavní je romantika. A ta je prostě krásná.
Moc se mi líbilo, že byla v ději důležitá dcera hlavního mužského protagonisty. Není to jen obyčejný romantický příběh. Důvod proč se Viola a Nate nemohou dát jen tak dohromady a začít randit je ten, že výše zmíněný je ženatý a má dceru Grace. Ta dodala příběhu obrovskou šťávu! Byl nastíněn její problém a viděli jsme vývoj v rámci příběhu. To se mi líbilo nejvíc, jak to Viola prožívala s Grace, přestože ještě sama není matkou.
Zároveň bylo moc hezké, že Violu v “lovení“ zastavilo zjištění, že je Nate ženatý, než se ujasnily jisté detaily.
Ano, knihy této autorky a jim podobné, mají celkem jasný konec, který je vám jasný minimálně od třetiny knihy (nebo už od anotace), ale to nic nemění na tom, že jsem si ho opravdu užila a přečetla jedním dechem… konkrétně když syn spal po obídku a pak když šli všichni spát.
Určitě jste si všimli, že zatím jen chválím a přitom jsem nedala plný počet hvězd… Má to svůj důvod – hodně chyb v textu. Někoho to neruší, ale mě ano… Ale kvůli příběhu jsem to vydržela.

Obálka a grafika: Obálka se mi tentokrát moc nelíbí. Je tuctová a upřímně bych si jí všimla v knihkupectví jenom v zimě, kvůli sněhu.

Verdikt: Příběh ale rozhodně stojí za přečtení, takže jestli je vám líbí adult romantika a způsob psaní autorky, neváhejte. 4,5 hvězdy.

Komentáře (0)

Přidat komentář