Notting Hill pod sněhem aneb Oblíbená autorka v jiném kabátku

recenze

Notting Hill pod sněhem (2020) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Notting Hill pod sněhem

Jules Wake má totiž pseudonym Julie Caplin (snad to není obráceně :D). Tohle jméno už vám něco říká, že? Já miluju knihy od této autorky, a když jsem zjistila, že jich je vlastně víc, hned jsem si ji v knihovně rezervovala.

Příběh je z docela vánočního prostředí Londýna pár týdnu před Vánoci. Já si knihu zarezervovala už v listopadu, ale uvolnila se až teď, na jaře. Vůbec mi to nevadilo. Vánoční tématika se mi líbí a tak si jí přečtu klidně každý měsíc v roce, ale tady je hozena spíš na druhou kolej. Hlavní je romantika. A ta je prostě krásná.
Moc se mi líbilo, že byla v ději důležitá dcera hlavního mužského protagonisty. Není to jen obyčejný romantický příběh. Důvod proč se Viola a Nate nemohou dát jen tak dohromady a začít randit je ten, že výše zmíněný je ženatý a má dceru Grace. Ta dodala příběhu obrovskou šťávu! Byl nastíněn její problém a viděli jsme vývoj v rámci příběhu. To se mi líbilo nejvíc, jak to Viola prožívala s Grace, přestože ještě sama není matkou.
Zároveň bylo moc hezké, že Violu v “lovení“ zastavilo zjištění, že je Nate ženatý, než se ujasnily jisté detaily.
Ano, knihy této autorky a jim podobné, mají celkem jasný konec, který je vám jasný minimálně od třetiny knihy (nebo už od anotace), ale to nic nemění na tom, že jsem si ho opravdu užila a přečetla jedním dechem… konkrétně když syn spal po obídku a pak když šli všichni spát.
Určitě jste si všimli, že zatím jen chválím a přitom jsem nedala plný počet hvězd… Má to svůj důvod – hodně chyb v textu. Někoho to neruší, ale mě ano… Ale kvůli příběhu jsem to vydržela.

Obálka a grafika: Obálka se mi tentokrát moc nelíbí. Je tuctová a upřímně bych si jí všimla v knihkupectví jenom v zimě, kvůli sněhu.

Verdikt: Příběh ale rozhodně stojí za přečtení, takže jestli je vám líbí adult romantika a způsob psaní autorky, neváhejte. 4,5 hvězdy.


Notting Hill pod sněhem Notting Hill pod sněhem Jules Wake (p)

Najde pravou lásku dřív, než roztaje sníh? Violu v londýnském metru zaujme muž, který musí být tím pravým. Mají totiž spolupracovat na stejném školním vánočním představení, což nemůže být náhoda. Hráčka na violu touží po svátcích... více


Komentáře (0)

Přidat komentář