Notting Hill pod sněhem

Notting Hill pod sněhem https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452127/bmid_notting-hill-pod-snehem-tVN-452127.jpg 4 303 80

S láskou série

< 6. díl

Najde pravou lásku dřív, než roztaje sníh? Violu v londýnském metru zaujme muž, který musí být tím pravým. Mají totiž spolupracovat na stejném školním vánočním představení, což nemůže být náhoda. Hráčka na violu touží po svátcích plných lásky. Ale Nate není zrovna ideálním adeptem. Kromě dcerky má také manželku, která dala přednost kariéře v zahraničí, ale kdykoliv se může vrátit domů. Vysnila si Viola příliš nereálný dárek? Vánoce jsou přece časem splněných přání… i těch nejodvážnějších.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

Notting Hill in the Snow , 2019


více info...

Přidat komentář

Evka27
23.03.2024 3 z 5

Průměrná romantická oddechovka. Dost mi vadilo, jak se překladatelka nemohla rozhodnout, jestli si vykají nebo tykají.

zuzi9
26.02.2024 4 z 5

Romantická a oddychová knížka ideální na vánoční období.


KnihománieN
25.02.2024 4 z 5

Není nic lepšího než slepit dohromady romantické prostředí, kouzelné roční období a lásku ve více podobách. Všechny tyto požadavky tento román splňuje na jedničku s hvězdičkou.
Poslední kniha, kterou jsem od Jules Wake četla – S láskou z Londýna, byla celkem zklamání, ale tohle autorce napravilo reputaci. Obecně, už jsem se zmínila, že mám doma všechny knihy Jules alias také Julie Caplinové? Jsem velká fanynka toho co píše, jelikož je to téměř vždy záruka oddechu a pravé romantiky s vynikajícím jídlem.
V Notting Hillu se setkáváme s Violou, která hraje na violu v opeře, a s Natem, úspěšným právníkem, který je mimochodem také osamělý otec rozkošné Grace. Od první stránky sledujeme jejich setkání v metru a není zde žádné dlouhé natahování, jak to někdy na začátku bývá. Viola oběma postupně vplyne do života a vytvoří si jakousi rodinnou idylku, ale stále je tu papír potvrzující manželství, rodinné problémy a nevyjasněné otázky budoucnosti.
Violu jsem měla opravdu moc ráda, ale občas mě vytáčela její obětavost a naivita, Grace a Nate byli za mě naprosto dokonalí.
Jen si vzpomenu na ty večery u krbu, stavění sněhuláka, horkou čokoládu a hned mám zase zpátky vánoční náladu. Na konci se vše trochu až moc zbytečně natahovalo, ač je všem od začátku jasné, jak to všechno skončí a výtku bych směřovala též k překladu, jelikož někdy byly věty tak kostrbaté, že jsem se ve čtení úplně ztrácela.
Ovšem přesně takhle si představuji ukázkovou oddechovou literaturu, která potěší nenáročné i náročnější čtenáře – pokud mají cit pro romantiku. Při špatné náladě sáhněte po sérii S láskou nebo Romantické útěky a garantuji vám rapidní zlepšení.

strana394
09.02.2024 4 z 5

Tohle bylo moc milé vánoční romantické čtení. Jak už to tak bývá, od začátku moc dobře víte, jak to celé nakonec skončí. Ale ve výsledku to vlastně vůbec nevadí. Viola je skvělá, pečující, oddaná udělat pro své blízké naprosto vše, až občas zapomíná sama na sebe. Co mi ale strašně vadilo bylo chování její rodiny, a hlavně sestřenic s dětmi, které si myslely, že se Viola může snad rozkrájet. Jakmile ony něco potřebovaly (ozdobit stromeček, nakoupit dárky, udělat perníkovou chaloupku apod.), musela tam pro ně Viola být, ale jakmile si jednou řekla o pomoc ona, najednou bylo špatně, neměly čas a nehodilo se jim to.

Další ústřední postavou byl šarmantní, sexy mladý právník Nate. Ale víc si mé srdce získala jeho dcera Grace. Je to malá uličnice, která v mladém věku přišla o svou mámu a ta ženská láska ji zkrátka hodně chybí. Zpočátku se strachuje, aby něco neudělala špatně a po své matce má sklony k perfekcionismu. Pomalu se ale otevírá a my zjišťujeme, že to je malá uličnice.

Předvánoční čas je tady krásně vykreslen a já si čtení při rozsvíceném vánočním stromečku strašně užívala. Romantická linka byla krásná a uvěřitelná a já už se těším na další autorčiny knihy.

Hodnocení: 3,9/5

Knížku jsem četla v rámci spolupráce s nakladatestvím Albatrosmedia.
IG: @strana394

EvikU.
26.01.2024 5 z 5

Vánoční příběh, který Vás překvapí svou krásou. S chutí jsem se přenesla do knihy k hlavním hrdinům. Viola a Nate se náhodně potkají v metru, aby posléze zjistili, že ona je přiznána z orchestru, aby pomohla nacvičit vánoční představení dětí ve škole, kde Nate má dceru Grace a pomáhá jako rodič dobrovolník. Viola hraje v orchestru na Violu a tak má odpoledne většinou volné.

Viola to umí s dětmi a shodou okolností občas vyzvedne Grace ze školy, protože Nateovi odešla chůva. Oba se postupně sbližují, ale jde spíše o společné zážitky s Grace. On je ženatý, přestože žena není již rok doma, je v New Yorku kvůli práci, může se kdykoliv vrátit.

Moc mě dojímalo, jaké věci pro ní Viola dělala. Děti nepotřebují moc. Ale musí cítit lásku a vědět, že jim dospělý pomůže. Ani jedno ale od maminky Grace neměla. Bolelo mě u srdce, jak moc byla bojácná, aby neudělala něco špatně.

Líbilo se mi moc, jak i ze zakřiknuté Violy se stávala průbojná žena. Nate je skvělý muž a báječný táta. A prostředí knihu jen krásně dokreslilo. Stavění sněhuláka, sníh, Vánoce, představení Byla to správná oddechovka s pár polibky, ale moc dobře napsaná s mnoha emocemi, láskou, přátelstvím ať už mezi mužem a ženou nebo i ženou a holčičkou.

dasha0306
24.01.2024 3 z 5

Nejsem fanynkou romantických knih, ale občas je třeba si oddychnout, zvlášť od mých milovaných dramat a thrillerů. Ale tohle na mě byla přeslazená slátanina. Bohužel. Viola je sice sympatická, ale tak naivní a tak přehnaně upozaďující sama sebe, že jsem se s ní nedokázala nijak ztotožnit. Nate? Ženáč s malým dítětem - jo to zní jako značka ideál už od začátku. Navíc v reálném životě by jeho chování asi jen tak neprošlo. Bylo to jen čistě o přitažlivosti, ale tak to asi v tomto žánru bývá. Čekala jsem i víc atmosféry z Notthing Hillu, ale na mě toho bylo po málu. Takže suma sumárum. Taková ta nenáročná romanťárna, ale vánoční filmy z dílny Netflix. Série romantické útěky jsou na mě sice taky sladké, ale pořád ne tak moc :-)

Áňa 998
14.01.2024 5 z 5

Existuje hodně romantických míst, a hodně z nich je pro mě v Londýně. Notting Hill je rozhodně jedním z nich. Nejenom kvůli kultovnímu filmu. Sama jsem se tam jednou podívala a to místo má prostě své kouzlo!
.
Jsem ráda, že jsem se prostřednictvím slov Jules Wake mohla do Notting Hillu zase podívat! Překvapila mě i drobná provázanost s autorčinou další knihou, S láskou z Londýna. Nemyslím si, že je potřeba číst jednu knihu, abyste pochopili druhou. Ale setkat se se známými postavami je vždycky příjemné!
.
Hlavní postavou je tady Viola, která hraje v londýnské opeře na violu. A pak je tu Nate, atraktivní protějšek s roztomilou dcerou a o dost méně roztomilejší manželkou. Violy mi bylo nejednou líto. Je to úžasná postava, kterou musíte milovat od první chvíle. Milá, hodná, nápomocná. Oproti tomu tu byl Nate, kterému jsem ne vždy rozuměla a jeho chování jsem nejednou komentovala kroucením hlavy.
.
Líbí se mi, že tady není typická romantická linka. Hlavní hrdinové musí projít přes hodně překážek, a až do samotného konce nevíte, jak tohle dopadne. Zároveň je tu úžasně vykreslené období Vánoc, i jejich samotné slavení. Úplně mě dojímala dětská radost Grace, která si užívala i ty nejobyčejnější věci!
.
Dalším plusem je přítomnost hudby a to díky Viole a jejímu povolání.
.
Knihu jsem četla pár dní po Vánocích a byla to krásná tečka za samotnými Vánocemi. Jules Wake/Julie Caplin mě strašně baví a po téhle je mi jasné, že kompletní série S láskou mi doma prostě nesmí chybět! A doufám, že se třeba ještě dočkáme nějakého příběhu z mého milovaného Londýna!
.

virgo_books
28.12.2023 4 z 5

Má první schůzka s autorkou a už teď vím, že její knihy budu milovat.

Není to ani tak o tom, že by byl příběh originální a já bych neodhadla zvraty. Spíš je to taková příjemná vánoční oddechovka se skvělými postavami a úžasnou atmosférou.

Romantická linka byla nádherná a uvěřitelná. Nejvíc se mi ale líbil vztah mezi Violou a Nateovo dcerou, protože jsem si je obě zamilovala.

Pokud chcete pohodovou vánoční knihu, u které nebudete muset přemýšlet a přečtete ji na jedno posezení, tak vám tuhle rozhodně doporučuji.

Už se těším, až se pustím do další knihy od autorky.

4/5

Za zaslání knihy moc děkuji @albatrosmedia #spoluprace

cherubinka
26.12.2023 5 z 5

Krásná oddychová romanťárna, skvělé vánoční čtení. Obzvláště po 3 předchozích knihách o domácím násilí.
Krásný příběh z mé oblíbené londýnské čtvrti :-)

ikul
24.12.2023 4 z 5

Příjemná romantická oddechovka o dobrotivé Viole, zadaném Natovi a malé Grace zoufale toužící po pozornosti svých rodičů. Taková dnešní klasika. Je mnoho rodin, kde se kariéře dává přednost před dětmi, no a výsledek se vždycky dostaví.

nada3314
22.12.2023 4 z 5

Úžasná vánoční romantika, kterou prostě v tento vánoční čas číst chcete/musíte. Zachumlat se do deky, uvařit si čaj nebo kafe a jen číst a číst, tohle miluji. Julie Caplin to prostě umí. I když se nejedná o příběh ze série „romantické útěky“, které já považuji za nejlepší odpočinkové knihy v tomto žánru. Tak i tady máme vlastně takový útěk do jedné čtvrti Notting Hillu. Nepoznáváme zde kulturu, jídlo a samotné město, ale jsou zde dva mladí lidé, kteří se náhodně potkají, nemají vůbec nic společného, a přesto se mezi nimi začne tvořit nový příběh. Hlavní postavy jsou opravdu skvělé, celý děj je moc hezky vystavěn, takže máte pocit, že musíte neustále číst, tohle nejde jen tak lehce odložit.
Moc se mi líbilo prostředí, zasněžené Vánoce mají prostě své kouzlo. A celá ta chemie mezi Natem a Violou – jooo to já můžu. A co oceňuji nejvíc je, jak celý příběh krásně okořenila malá Grace - dcera Natea – milá úžasná holčička, která touží po lásce rodičů a teple domova. Víte jak všechno nakonec dopadne, ale přesto si o tom chcete přečíst. Chcete vědět, že všichni budou spokojeni a v pořádku.

Kamarádka mi říkala, když jsme tuhle knihu probíraly, že Julie Caplin napsala, takové „pokračování“, kde má svůj příběh maskérka Tilly – nejlepší kamarádka Violy. Tuhle si určitě pořídím a co nejdříve si ji přečtu, dokud mám Notting Hill pod sněhem ještě v paměti. Moc jsem si knihu užila a určitě doporučuji.

Jane2016
21.12.2023 5 z 5

Julie Caplin je opravdu sázka na jistotu. Po jakékoliv knize od ní sáhnu, vždycky jsem nadšená. A hádáte správně. Ani po dočtení „Notting Hillu pod sněhem“ to není jinak.

Knížka je plná lásky, vánoční atmosféry a pohody. Hlavní postavu, Violu, jsem si oblíbila už během první kapitoly. Její pokora a laskavost mě okouzlila. Celkově musím říct, že příběh není nějak složitý, je to klasická a milá oddechovka

Konec knihy mě opravdu velmi napínal! Otáčela jsem stránky tak rychle, že jsem se i v jeden moment lekla, jestli jsem jednu neroztrhla!

Knížka mě krásně, vánočně naladila. Škoda, že neměla o pár kapitol více, protože bych si je s chutí přečetla. Pokud hledáte kvalitní a krásnou knihu, kterou číst během vánočních svátků, tak Vám tuto doporučuji všemi deseti!

Anor505
17.12.2023 4 z 5

Milá jednohubka na dvě odpoledne. Jsem ráda, že jsem si knížku přečetla v předvánočním čase, jindy bych asi měla pár výhrad, ale teď mi tahle nenáročná romantika docela sedla.

kalinkacz
16.12.2023 3 z 5

Letos jsem si řekla, že čas adventu chci strávit ve společnosti vánočních příběhů, protože mi to posledních x let moc nevyšlo...
První z nich byl Notting Hill pod sněhem od Jules Wake (autorku známe taky jako Julii Caplinovou), ta nová obálka mě jednoduše okouzlila.
Při čtení i po dočtení jsem si pořád říkala, jaký je můj pocit ze čtení této knihy a přišla jsem na to! Je to jako když se na Netflixu díváte na nějakou fajn romantickou vánoční záležitost, tohle je prostě to stejné.
Notting Hill pod sněhem je čtivá, jednoduchá romantika, kterou bych si běžně přes rok přečetla naprosto výjimečně, ale na ty Vánoce je to prostě jiné...
Navíc mám moc ráda, když ve vánočních příbězích vystupují děti a tady to bylo jednoduše kouzelné.
Takže pokud hledáte oddechovou romantiku na Vánoce, tak můžete zkusit.

Nattali.ka
14.12.2023 3 z 5

Pěkná oddechovka, postavy sympatické, příběh místy až lehce přeslazený, ale to byl asi záměr k navození vánoční atmosféry. Trošku mi vadilo místy střídání vykání a tykání hlavních postav - možná chyba v překladu, ale vykali si i po tom, co se líbali, což při čtení působí zvláštně. Zápletka v podobě návratu manželky se dal očekávat, ale ocenila bych delší závěr. Hodnotím průměrně.

martineden
03.12.2023 2 z 5

To bylo přeslazené jako čokoláda se šlehačkou, kterou hlavní hrdinka Viola vařila té malé holčičce. A říkám si, jestli autorce platí ty obchody a podniky, kterým dělá v díle reklamu. Vánoční atmosféra ale z knihy docela čiší, pokud vám nevadí Otec Vánoc a pak sloveso hihňat, které je tam minimálně třicetkrát, ale spíš víckrát. Takže hihňání zdar a o Vánocích zvlášť! A do toho trochu toho domáckého vaření a štěstíčka.

Aleš.R
08.11.2023 4 z 5

Ona ta popularita autorky (pod všemi jejími dvanácti nebo kolika pseudonymy) není už ani pro mě žádným velkým překvapením. Je to nekonfliktní, milý, všechny možné (tzn. jednu jedinou) peripetie znáte už z anotace, člověk u toho může vypnout. Chybí snad už jen časopis Kůň & pes.

Karoll_ina
31.10.2023 5 z 5

Klasika od autorky, tématicky bodla a začala sem se díky ní těšit i na nadcházející zimu u nás a doufám, že bude sněžit :D

lucky4ever
20.10.2023 4 z 5

Za mě nejlepší kniha od této autorky. Opravdu se jí povedlo popsat předvánoční atmosféru i když příběh je romantická klasika.

EmillyT
14.10.2023 3 z 5

Milá předvánoční pohádka se snadno předvídatelným dějem. Je to takové příjemné odpočinkové čtení, které mě naladilo na těšení se na předvánoční čas.

Štítky knihy

romantika

Kniha Notting Hill pod sněhem je v

Právě čtených3x
Přečtených386x
Čtenářské výzvě24x
Doporučených9x
Knihotéce244x
Chystám se číst245x
Chci si koupit88x
dalších seznamech13x