Nikde nejsi v bezpečí

recenze

Proti proudu (2019) / AnickaZv
Proti proudu

Proti proudu (R. Caine) Opravdový „nervák“ s pojmenováním Proti proudu je volným pokračováním krimi příběhu Na dně, a milovníky napětí určitě potěší, že ve srovnání s prvním dílem zde napětí ještě graduje.
Čemu čelí obyčejná americká ex-manželka sériového vraha Melvina? Jak to dopadne, když tento její ex-manžel uteče z vězení?
Otázky, na které skýtá odpovědi kniha „Proti proudu“ od americké spisovatelky Rachel Caine.
Mě tato kniha zaujala z hlediska roviny filozofické. Je těžké vcítit se do pocitů ženy, která zjistí, že člověk, kterého milovala, je sériový vrah. Snad ještě horší je představit si, jak se musí cítit děti sériového vraha. Mají na tohoto člověka i pěkné vzpomínky, je to jejich otec, mají jeho krev, a přitom - je to vrah. Děti si bohužel své rodiče nevybírají, a tak se s tímto faktem musí vyrovnat.
Když se nad tím člověk zamyslí, tak musí být šťasten za to, že má normální rodinu a normální vztahy, protože je vidět, že normální není vždy běžné.
Je mně osobně moc líto Gwen, která chce chránit své děti a je na lovu svého exmanžela, jehož lze pokládat za příšeru. Gwen jde proti proudu a ví, že nikde není v bezpečí. Gwen si myslí, že má kolem sebe lidi, jimž může důvěřovat, ale minulost ji naučila, že musí být opatrná na to, komu důvěřuje.
Upřímně řečeno, nečekala jsem, že to bude až tak hrozné. Nedokázala jsem si představit, jak temná bude tato kniha. V mnoha ohledech je to hrozná kniha; plná okamžiků, které mě přiměly ke smutku a pocitu bezmocnosti. Netřeba dodávat, že jsem knihu nemohla odložit.
V tomto případě má určitě výhodu ten, kdo četl i první díl „Na dně“, neboť se orientuje v příběhu a postavách lépe.
Já budu moc ráda, pakliže vyjde i třetí pokračování této série a děkuji nakladatelství MOBA za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (0)

Přidat komentář