"Někdy jsou naše očekávání víc, než ten člověk v tu chvíli může dát."

recenze

Kluk odvedle (2020) 4 z 5 / simi28
Kluk odvedle

Kasie West patří více než 2 roky mezi mé oblíbené autory. Pokud mám chuť na nějakou romantickou oddechovku, bez váhání sáhnu po jejích knihách. V prosinci jsem však od ní četla romantiku s názvem Štěstí v lásce, která mi jako jediná nesedla. Podle recenzí navíc soudím, že nejsem sama. I přesto jsem se na její novou knihu moc těšila.

Autor: Kasie West
Rok vydání: 2020
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 254
Originální název: On The Fence

Šestnáctiletá Charlotte Reynoldsová alias Charlie se povahově vždy cítila více jako kluk. Po smrti své matky se stala jedinou ženou v domácnosti a téměř celý život ji vychovává jen táta. Většinu času tráví ve společnosti tří starších bratrů a souseda Bradena, kterého považuje za svého čtvrtého bratra. Charlie hraje basketbal a americký fotbal, pravidelně běhá a sleduje sport. Se svými bratry a Bradenem se často perou, hecují se a neustále se o něco sází.

Příběh začíná tím, jak Charlie po několikáté zastaví policista za překročení rychlosti. Tentokrát se z toho nevymluví a dostane pokutu. Na příkaz otce si najde brigádu v módním butiku, aby si zaplatila jak tuto, tak i předchozí pokutu. Charlie se najednou ocitá v pro ni neznámém a nudném holčičím světě módy a make-upu.

Kvůli nočním můrám a práci nemůže Charlie jedné noci spát, a proto se vydává na zadní dvorek. Náhodou narazí na Bradena procházejícího se po sousední zahradě. Oba mají potíže usnout, a tak se dají přes dřevěný plot do řeči. Od té chvíle se na stejném místě za svitu měsíce pravidelně setkávají. Při těchto nočních rozhovorech získávají pocit, že si mohou říci všechno, a tím se ještě více sbližují.

Charlie najednou musí čelit novým problémům. Nejenže začíná mít díky práci pocit, že jí v životě něco chybí, také se však pomalu ale jistě zamilovává do Bradena.

Jsou její city opětované? Pokud ne, dokáže si udržet Bradenovo přátelství? A co dělat, když se na scéně objeví nový pohledný kluk, kterému se Charlie zjevně líbí?


Jako každá kniha od Kasie West se i tato vyznačovala svou čtivostí a výborným stylem psaní. Četla se zkrátka neuvěřitelně rychle a stránky se obracely téměř samy. Krátké kapitoly mi vyhovovaly a ani jednou jsem se při čtení nenudila. Tuto knihu bych dle očekávání popsala slovy: milá, roztomile romantická a nenáročná. Pokaždé mi zlepšila náladu a zpříjemnila den. Navíc mě potěšilo, že nebyla zbytečně dlouhá. Má jen 254 stránek!

Také mě příjemně překvapila neotřelá hlavní hrdinka Charlie. Ze začátku jsem se bála, že ji nebudu mít ráda a nedokážu se s ní sžít. Po pár kapitolách jsem si ale na ni zvykla a moc jsem si ji ve finále oblíbila.
Ocenila jsem postupný vývoj její osobnosti a bavilo mě sledovat, jak se mění její názory. Hlavně zpočátku se chovala dost tvrdohlavě, prostořece, místy drze a hrubě. Na druhou stranu byla obdivuhodně silná a ambiciózní. Za každou cenu říkala pravdu, i kdyby to ostatní mělo zarmoutit. Líbila se mi její soutěživost a přímočarost.

Bradena jsem si již od začátku zamilovala. Choval se velmi ochranitelsky a přátelsky. Byl všímavý, starostlivý a citlivý. Občas hodně žárlil, na druhou stranu dokázal ostatní rozveselit a lidé se mu rádi svěřovali.

Líbil se mi i vztah mezi Charlie a jejími bratry. Každý z nich měl sice jiné zájmy, ale všichni byli vůči Charlie neuvěřitelně ochranitelští.

Romantická linka mě potěšila. Vztah se po celou dobu postupně vyvíjel, což přidávalo knize na uvěřitelnosti. Autorka také zahrnula překvapivé odhalení, které jsem nečekala.
Kdybych měla tuto knihu porovnat s ostatními od Kasie West, hodnotila bych ji stejně jako mojí druhou nejoblíbenější P.S. Líbíš se mi. Tyto dvě oddechovky mě bavily zhruba stejně a nedokážu se mezi nimi rozhodnout. Za nejlepší knihu od Kasie stále považuji Po tvém boku.

Pokud máte náladu na jednoduchou letní romantiku, při které nemusíte přemýšlet a jen se necháte unést skvělým příběhem, určitě doporučuji Kluka odvedle. Je to zkrátka výborné!

Závěrečné hodnocení: 80%

Komentáře (0)

Přidat komentář