Nečekaná láska na první přečtení

recenze

Královna rebelů (2022) 5 z 5 / mujkniznisvet
Královna rebelů

V této knize sledujeme příběh Kivy, ranhojičky v zalidovském vězení. Její minulost je nejasná, ale v průběhu čtení se dozvídáme nejen to, jak se vůbec v Zalindově ocitla, ale také něco málo o její rodině. Jednou z jejích ranhojičských povinností je přijímat a ošetřovat nově příchozí vězně - a mezi nimi také Jarena. Pokud si to ničím nepokazí, tak je to můj třetí oficiální bookboyfriend, takže chápete, že Jaren je opravdu skvělá postava.
Jednou z nových vězeňkyň je také královna rebelů, která je v naprosto otřesném zdravotním stavu. To jí znemožňuje obstát v trestu, který jí byl udělen - zkouška čtyřmi elementy. Kiva ale dostala tajný vzkaz od své rodiny - „Nenech ji zemřít. Už jdeme.“ A tak se Kiva chopí jediné možnosti, jak ji udržet déle při životě - převezme trest na sebe a čeká ji tak ona zkouška.
Nikdo nikdy nepřežil všechny čtyři zkoušky. Možná jednu nebo dvě, ale nikdy všechny.
Jak se s těmito zkouškami popere Kiva? Dokáže si připustit Jarena nebo kohokoliv jiného blíž k sobě, když je každým okamžikem může potkat smrt? Jak to skončí s královnou rebelů ležící v bezvědomí? A zvládne Kiva přijít na kloub smrtícímu viru, který se nekontrolovatelně šíří Zalindovem?
No, to zjistíte jedině když si knihu přečtete. A k tomu vás snad teď ještě trochu dokážu namotivovat.

Bez diskuzí knihu hodnotím 5/5 ⭐. Začátek byl sice pomalejší, ale po chvilce se příběh krásně rozjede a slibuju vám, že konec vás naprosto zničí. Nedělám si legraci, budete zpochybňovat naprosto všechno, co jste si mysleli, že víte, a stoprocentně si budete s někým muset o knize popovídat podobně jako já.
Podle mě se bude kniha líbit všem, komu se líbil první díl Dvorů, a to hlavně díky motivu těch zkoušek, které musí Kiva přežít (podobně jako Feyre pod Horou).
Kromě této malé podobnosti jsem ale nikdy nečetla takovou knihu. Nikdy jsem se po dočtení necítila tak, jako po dočtení Ranhojičky. A neskutečně doufám, že tenhle pocit po dočtení zažijete taky a že se o Ranhojičce budete s ostatními bavit. Protože tahle kniha si to zaslouží.
Za e-knihu k recenzi mockrát děkuji Humbooku #humbookblogeri.

Komentáře (0)

Přidat komentář