Nástroje smrti: Město ztracených duší

recenze

Město ztracených duší (2014) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Město ztracených duší

Jaká série má, podle vás, už moc dílů?

Podle mého názoru by Nástroje smrti klidně mohli končit třetím dílem. Minulý (čtvrtý díl) byl docela utrpení a z tohoto taky nejsem extra nadšená.

Záplatka tohoto dílu, respektive cliffhanger z toho minulého, mě moc nezaujala. Ovšem provedení už bylo lepší. Cassandře Clare se rozhodně nedá upřít poutavé psaní. Minimálně ve většině knihy. Některé části byly trochu zdlouhavé a nudné, ale začátek a závěr tohoto dílu byl moc fajn.
Přesně jako @ivka_sknihou nesnáším Sebastiána už od předchozích dílů, takže mě zápletka s ním trochu štve. A taky mě štve, že to vždycky musí schytat Jace… Už mi je kluka fakt líto. Navíc mě to moc nebaví.
Oceňuji, že měly prostor vedlejší postavy. Čím dál víc mě baví Simon, ale strašně mě v tomto díle zklamal Alek. Isabela nebo Maya to naštěstí dorovnaly.

Obálka a grafika: Tahle série obálek je opravdu moc povedená.

Verdikt: Čeká mě už jen poslední – šestý – díl. Docela se ho bojím, vzhledem k počtu stran, ale snad to už bude lepší. Držte mi palce. Pokud jste četli tuhle sérii, dejte vědět, jak se vám líbí.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Karolina.L
29.08.2021

Mě se líbil 1-5 díl, abych pravdu řekla tak jsem 6 díl ke konci už jen proskákala nějak mě to nebavilo, ale nemohla jsem tuhle serii nechat nedočtenou a nakonec i ten 6 díl měl něco do sebe.