Napětí s amišskou komunitou

recenze

V troskách tornáda (2019) / klarabooks
V troskách tornáda

V tomto thrilleru, jenž představuje již sedmý díl série, musí hrdinka Kate Burkholderová odhalit dlouho skrytou minulost rodiny, aby vyřešila brutální vraždu. Po škodách způsobených ničivým tornádem se Kate zaúkoluje identifikací nalezených kostí, přičemž u kostry schází končetiny. Jak naznačují důkazy, tak smrt nebyla žádná náhoda, a Kate se vrací do třicet let starého případu v amišské komunitě, k níž také ona patřila. Ostatně to, co na této sérii miluji snad nejvíc, je velmi zvláštní směsice amišské kultury se zapeklitým tajemstvím vraždy.
Kate šéfuje policii v malém městě v Ohiu obklopeném amišskými komunitami. Ona sama sice opustila své amišské kořeny, rodinu, náboženství a životní styl před mnoha léty, ale v rámci svého povolání je často volána zpět do amišské komunity.
Tato kniha je sedmou v sérii a ačkoliv může být čtena samostatně, jsou zde návaznosti na osobní život Kate z předchozích knih. Proto doporučuji číst tuto sérii postupně po jednotlivých dílech.
Tento díl hodnotím jako pěkně napsaný příběh a rozhodně lze říci, že si autorka udržuje daný level. Sama se ráda ponořím do prostředí amišské komunity a jejich životního stylu. Postavy jsou velmi skutečné, emoce vyplývají na povrch. Miluji, když postavy nemají strach projevit své pocity a příběh tak působí věrohodně.
V poklidné atmosféře Vánoc jsme si užila napětí. I když kniha začíná katastrofou, nakonec se peklo uvolní, a to jak v profesionální, tak osobní úrovni. Za sebe se už nyní těším na díl číslo osm.

Komentáře (0)

Přidat komentář