Můj zjizvený ochránce.

recenze

Rozbouřená temnota (2011) 5 z 5 / TerezaMondeková
Rozbouřená temnota

Všem je známo, že jsou upíři samotáři. Ale zjizvený Jagr je hodně velký samotář. Není žádné tajemství, že o společnost svých bratrů nemá zájem a čas tráví nejradši ve svém doupěti se vzácnou sbírkou knih. Ale ještě furt je členem klanu, takže když si ho zavolá Anasso a dá mu úkol, tak ho musí splnit. Styxova družka Darcy chce mít svou sestru u sebe a Styx chce, aby byla Darcy šťastná. Styx chce, aby Jagr našel Regan a přivedl ji do Chicaga.

Regan žila celých třicet let svého života v malé stříbrné kleci. Její věznitel, kterým je odporný skřet Culligan ji využíval pro svoje obohacení. Nakonec Regan vysvobodí král vlkodlaků Salvátor, ale brzy ji odkopne, protože zjistí, že je neplodná, takže je mu úplně k ničemu. Salvátor potřebuje čistokrevnou vlkodlačici, která bude schopná donosit svoje dítě. Ale první sestra spojila svůj život s upírem, druhá je neplodná, třetí drží v zajetí ohavný pes a tu čtvrtou nemůže najít. Vlkodlačí rod pomalu vymírá.

Ale Salvátorovi unikne i Culligan a Regan chce krvavu pomstu. Chce se mu pomstít za ty roky utrpení. Regan se rozhodla, že ho vypátrá, zabije a pak si půjde po svých. Bude si užívat vysněnou svobodu. Když se Regan vrací do hotelu, tak ji překvapí upír Jagr.

Jagr není nadšený, že bude hlídat malou, naštvanou vlkodlačici, která je zaslepená touhou po pomstě. Jagr by si klidně mohl Regan hodit přes rameno a odnést do Chicaga, odevzdat ji Styxovi a on by měl klid. Ale Jagr chápe její touhu po pomstě. Jagr má za sebou minulost, která zanechala šrámy na jeho duši, ale i na těle. Jeho bratři mají tušení, že ho mučili, ale jsou dost chytrý, aby se ho na to neptali. Jagr chce Regan pomoct, i když mu dává dostatečně najevo, že o jeho pomoc i přítomnost nestojí.

Společně se snaží najít skřeta, který beze stopy zmizel. A aby to nebylo málo, tak to mezi Jagrem a Regan dost jiskří. Ani jeden z toho není nadšený. Ani jeden z nich se nechce vázat, ale během jejich cesty se v nich něco změní a oba dva budou muset tvrdě bojovat, aby mohli být spolu.



Ukázka:
Jeho rysy ztuhly do nečitelného výrazu. „Darcy je má královna. Nemůžeš ji urážet, pokud neznáš všechny důsledky."
„Ty považuješ znásilnění za důsledek?"
„Byl to jen polibek, nic víc, a znamenal jen způsob, jak bez modřin umlčet tvé dětinské kňučení."
„Ty bastarde!" Plesk, plesk, plesk. „Mám právo kňourat po tom utrpení, co jsem si prožila. Nemáš ponětí..."
„Přece nejsi tak hloupá, aby sis myslela, že jsi na celém světě jediná, kdo kdy trpěl," řekl a překroutil její slova. Hlas měl prodchnutý ledem. „Je po všem. Jdeme dál."
Zatnula čelisti. K čertu s tím studeným bastardem. Už tak bylo dost špatné, že ji nejdřív rozpálil, zatímco sám zůstával naprosto v klidu, a teď navíc zlehčoval léta jejího utrpení, jako kdyby nebyla víc než usmrkané dítě.
„Ráda bych jela dál, ale moc to nejde, když se po mě válí průmyslovej mrazák. Slez ze mě."
Přimhouřil oči. „Co ty víš o upírech?"
„Že jste zlí, bezduší bastardi, kteří se starají jen sami o sebe."
„A taky jsme rychlejší, silnější a mnohem nebezpečnější než vlkodlaci."
„A tím chceš říct co?"
„Že tě sice pustím, ale jestli mě rozčílíš, nebudu váhat ani vteřinu, přivážu tě k posteli a strčím ti do pusy roubík."
O té výhružce vůbec nezapochybovala. Ani na minutu.
I když ji vlastně po zkušenostech z posledních třiceti let nemohlo spoutání a umlčení vůbec vyděsit.
„Kouzelné."
„Chápeš to?"
„Chápu to tak, že jednoho krásného dne ti zabodnu do prdele kůl."
Pobaveně pozvedl své zlaté obočí. „To mě nezabije."
„Ne, ale bude to dost vtipný."
Přes jeho rty lehounce přejelo a rychle zmizelo cosi jako náznak úsměvu.
„Ani z poloviny tak jako to, jak se to budeš pokoušet udělat."
„Hajzle!"
Dlouze se na ni podíval. Nastal tichý moment, jako kdyby přes její obrannou agresi hledal hluboko v jejím nitru vystrašenou ženu.
Strašně ji to znervózňovalo.
„Tak co, budeš hodná?" konečně se jí zeptal.
Těžce si povzdychla. Věděla, že kdyby nesouhlasila, nikdy by ze sebe toho příšerného chlapa nedostala. A ona se ho opravdu potřebovala zbavit. Její mysl sice přemýšlela o důmyslnějším způsobu, jak tomuhle otravnému chlápkovi nejlépe nakopat prdel, ale její přirozenost si vychutnávala vjem z doteku upírova silného a pevného těla, které se tisklo necudně k jejím měkkým partiím.
„Fajn, ale už slez," zamumlala.



Regan se mi líbila mnohem víc než Darcy. Darcy byla sice hodná, milá, sympatická a tvrdohlavá. Ale Regan se mi líbila mnohem víc, protože i když prožila třicet let v zajetí, tak jí to nezlomilo. Líbilo se mi, že se i chovala jako čistokrevná vlkodlačice. Byla divoká, říkala, co si myslela, nebrala si servítky. A stejně jako Darcy byla krásná, jedinečná a hodně tvrdohlavá. Jsem zvědavá na zbylé dvě sestry.

Jagr se mi ze všech upírů líbí úplně nejvíc. Asi proto, že si stejně jako Regan prošel mučením a přežil to. Nezlomilo ho to. Taky se mi na něm líbilo, že to nebyl upír děvkař. Jagr se sice tvářil chladně, odměřeně, nechtěl s nikým udržovat kontakt, ale za tím vším postojem byl ochranitelský, tvrdohlavý, majetnický, upřímný a milující partner. Taky se mi na něm líbilo, že se snažil Regan pochopit. Snažil se jí pomoct. Taky jsem se hodě bavila, když se hádali a to bylo skoro furt. Myslím si, že se k sobě Regan a Jagr skvěle hodili.


Na příběh Jagra jsem se moc těšila. Nedokázala jsem si představit, že by se zrovna chladný Jagr mohl zamilovat, ale autorka to opět napsala excelentně. A jsem moc ráda, že to byl i příběh další vlkodlačí setry, protože na další sestru jsem se taky moc těšila. Ani v tomhle dílu nechyběly momenty překvapení, erotika, láska, nebezpečí, akce, napětí, nechybí ani zvrat a úžasný konec. Nechybí ani humor. Ani tomuhle dílu nemůžu nic vytknout.

Komentáře (0)

Přidat komentář