Mister

recenze

Mister (2019) 4 z 5 / eva3695
Mister

Maxim Trevelyan vedl doposud bezstarostný život. Je velmi pohledný, má peníze a střídá jednu ženu za druhou. Jeho život se změní po smrti jeho bratra, po kterém zdědil šlechtický titul, pozemky a hlavně velkou zodpovědnost. Na toto rozhodně není připraven.
Do toho všeho se přižene jako přílivová vlna mladá dívka, která je uzavřená a odtažitá. Ale okamžitě si získá jeho pozornost, a také sebou přinese problémy.
Alessia Demachi je skutečnou záhadou. Moc toho nevlastní. Pouze nebezpečnou minulost. Ale je také okouzlující a velmi nadaná klavíristka.
Maxima od první chvíle přitahuje. Jenže z prvotního chtíče se stává něco víc. Touha ji ochránit je velmi silná. Ale je možné ji ochránit před zlem, které se za ní všude táhne? A jak zareaguje Alessia, až zjistí, co před ni Maxim skrývá?



Autorku E L James nemusím asi představovat. Její trilogii Padesát odstínů zná každý. Tyto knihy si získaly své příznivce, ale i odpůrce. Já se řadím mezi příznivce. Knihy jsem četla několikrát a filmy jsem viděla také několikrát.
Proto mi udělalo velkou radost, když jsem zjistila, že vyjde Mister. A za mě je kniha super.
Příběh je hezky čtivý, oddychový, zajímavý a napínavý. Rozhodně nechybí jiskření a erotika. Nečekejte ale takové scény jako v předchozích knihách!
em\"Do prdele. Dávám si nohu přes nohu, abych skryl přirozenou reakci svého těla. Tohle je směšné. Vždyť mi jen leští piano, proboha.\"
Líbilo se mi, že na konci byla i nějaká akce. Nečekejte nějaké velké drama, ale rozhodně to stálo za to. I když to mohlo být více popsané. Pár stran na víc, by rozhodně neuškodilo.
Obě postavy jsem si oblíbila, i když mi u Maxima na začátku vadilo, jaký je to holkař. A pak během chvíle to je naprosto dokonalý muž. No dejme tomu. Alessii mi bylo líto. Z toho, za jakých událostí se dostala do Londýna, mi truhla krev v žilách.
Jediné, co mě mrzí je otevřený konec. Takže pokud nebude pokračování, tak mě to naštve. Bylo tam dost neukončených linek.
A ještě jsem trochu nepochopila význam názvu. Myslela jsem, že to bude v knize nějak nastíněné, ale opravdu si nejsem vědoma toho, že by to tam bylo.
Sice nevím proč, ale od začátku mi v hlavě běžela myšlenka, proč v každé knize hrají hlavní hrdinové na klavír? Jak Christian v Odstínech, tak i zde Maxim a dokonce Alessia hrají na klavír. Na konci knihy dokonce najdete seznam Alessiiných skladeb, které během knihy hrála.
Pokud hledáte romantický příběh s akční zápletkou, tak knihu vřele doporučuji. Na dlouhé podzimní a zimní večery je ideální. Knihu přečtete za pár dní.

Za knihu děkuji nakladatelství Baronet.

Komentáře (0)

Přidat komentář