Kate Marshall vs. Kanibal

recenze

Kanibal z Nine Elms (2019) 5 z 5 / eva3695
Kanibal z Nine Elms

Kate Marshall byla v roce 1995 vycházející hvězdou londýnské policie. Dokázala vyřešit jeden z nejsložitějších a nejsledovanějších případů té doby. O případu Kanibala z Nine Elms mluvili všichni. A právě Kate dopadla tohoto sériového vraha, i když u toho málem přišla o život. Po tomto případu byla nucena od policie odejít.
Nyní, o patnáct let později, přednáší na univerzitě a snaží se žít poklidný a spořádaný život. Odstěhovala se z bytu, kde tenkrát málem přišla o život a koupila si malý domek na pláži. Snaží se dát si svůj život do pořádku, aby s ní mohl žít její syn 14ti letý syn Jake, který momentálně bydlí u jejích rodičů.
Stačí však jeden email, a její život nabere náhle jiný směr. Ozvou se jí rodiče, kteří pohřešují desítky let svou dceru. Domnívají se, že ji má na svědomí právě Kanibal z Nine Elms. Kate se vydá po tom minimu stop co má, a začne hledat tělo pohřešované dívky. Jenže tento odložený případ Kate vtáhne zároveň do současného vyšetřování.
Začnou totiž mizet mladé dívky, a o pár dní později jsou nalezena jejich těla. Vše nasvědčuje tomu, že Kanibal z Nine Elms se vrátil. Ten však sedí ve vězení. Vrah napodobitel, který si nechá přezdívat Fanoušek, má stejný modus operandi, jako Kanibal. Fanoušek je rozhodnutý, že dokončí započatou práci jeho předchůdce a vzoru.
A tak i bohužel Kate se musí vrátit k vyšetřování, aby i ona dokončila svou práci... Musí chytit dalšího sériového vraha – kanibala. Podaří se jí i tentokrát vyváznout, nebo ne???



Nová série, nová vyšetřovatelka. A to je právě Kate Marshall. Upřímně jsem se bála. Ale tyto obavy byly celkem okamžitě zažehnány. Protože panebože, to byla síla. Nic tak zvráceného, nechutného, a dokonale psychopatického jsem nečetla.
Myslím, že autor opět nasadil vysokou laťku. Rozhodně se nejedná o nějakou kopii nebo náhražku Eriky. Každá je jiná a skvělá. Samozřejmě jako každý fanoušek Bryndzy jsem se obávala, aby nová série i nová vyšetřovatelka nebyly jen kopií. Ale vůbec ne. Autor už tak vysokou laťku zvedl do nesmírných výšek. Nevím, jestli to ještě jde, ale stále to psaní zdokonaluje.
Ani tentokrát to nebylo vůbec nudné nebo zbytečně dlouhé. Děj neskutečně ubíhal a celou dobu Vás autor držel napnuté, jak to vlastně dopadne, ale hlavně kdo je ten druhý kanibal. Od začátku jsem měla jistou představu, kdo by to mohl být. Ale jak já byla vedle.
Upřímně mě dostalo hned od začátku, když se odhalilo, kdo byl ten Kanibal z Nine Elms. Sakra, jak takový člověk může vést normální život přes den a v noci unášet a zabíjet mladé dívky? A ještě k tomu jim ukusovat kousky masa? Nechutné. Ale přesto hrozně moc čtivé.
První den jsem přečetla skoro najeden zátah půl knihy. Byla to opravdu síla.  Vůbec jsem nemohla přestat.
Za mě naprosto skvěle a můžu jen doporučit. Najdete zde všechno, co od peckové krimi čekáte. Akce, napětí, drama, a Kate je skvělá vyšetřovatelka.
A kdo ještě nečetl nic od tohoto autora, tak to napravte. Přicházíte opravdu o hodně. A Kanibal je naprosto dokonalý.
Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Cosmopolis, kde si můžete tuto knihu koupit.

Komentáře (0)

Přidat komentář