Stíny mezi námi

recenze

Stíny mezi námi (2020) 5 z 5 / eva3695
Stíny mezi námi

Lilly Bennetová se stále nevzpamatovala z předchozích událostí, a tak kývne své kamarádce Lucy na nápad s dovolenou.
Lucy už má plán, kam by mohly jet, aby byly mimo civilizaci. Jenže po cestě se jim stane nehoda, při které naštěstí není nikdo zraněn. Jsou samy v lese, bez signálu a s nepojízdným autem. Tak se Lilly vydá do nedaleké vesnice pro pomoc. Když však dorazí, tak vesnice vypadá nějak divně. Venku nikdo není a vesničané jsou v bezpečí svých domovů. Co se tam děje??
Když konečně dorazí zpět k autu v doprovodu dvou mužů z vesnice, Malvinem a jeho synem Chestrem, tak zjistí, že Lucy někam zmizela.
Jedno je jisté, Lilly nečeká nic snadného. Místní poukazují na sousední liduprázdnou vesnici, která jak se časem ukáže, není tak prázdná, jak vypadá. Přeci jen tam něco žije a vůbec to není přátelské...
Čím déle se snaží Lilly najít Lucy, tím spíš odhaluje temnou minulost vesnice, kterou obývají ONI.. tajemné stíny. Podaří se ji najít Lucy včas? A dokáže zastavit zlo, které terorizuje vesnici i vesničany? Nebo přijde o vše, na čem ji záleží?



Stíny mezi námi je již druhou knihou českého autora Martina Rouska. Příběh je tak trochu thriller,ale o trochu víc horor. Stíny mezi námi je nezávislé pokračování Dvojí mysli. Není potřeba mít přečtenou předchozí knihu, ale osobně Vám doporučuji si ji přečíst, protože za to stojí. :-)
Kdo četl Dvojí mysl, tak si jistě pamatuje hlavní hrdinku Lilly, která je i v tomto příběhu. A opět na jí nečeká nic lehkého. Hned na začátku se jí ztratí kamarádka a ona se ji vydává hledat. Jenže místo kamarádky objeví něco temného, co sužuje vesnici. Postupně odkrývá události, které k tomu všemu vedli. Desítky let stará tragédie postupně ožívá. A v sázce je vše...
Tento příběh Vás vtáhne do děje hned od začátku. Prolíná se zde přítomnost a minulost, díky které pochopíme ty věci, co se tam odehrávají. A kdo nebo co jsou vlastně ta stvoření, která napadají vesnici. Autor zase předvedl, jakou skvělou fantazii má. Mě úplně zaráželo, jak to je výborně propletené, ale rozhodně to není překombinované.
No a ten konec? Ten mě dostal do kolem. Tam se to vše krásně rozuzlí a nezůstanou Vám žádné nezodpovězené otázky. To co zjistíte, Vám vyrazí dech.
Já jsem opravdu spokojená. Příběh je napínavý, místy až mrazivý. Nejednou jsem měla husí kůži a občas jsem se přistihla, jak se rozhlížím, jestli neuvidím žluté oči...
"Bradley vleže zvedl hlavu, jelikož pocítil něčí přítomnost. Ihned mu naskočila husí kůže. Přímo před ním se tyčilo několik postav! On je však vůbec nevnímal. Ne, jediné, co ho zaujalo, byly pronikavé žluté oči. Ach, ty oči..."
Je to prostě ideální "duchařina". A jako bonus je krásná obálka, která příběh perfektně vystihuje.
Pokud jste milovníci thrillerů a hororů, tak doporučuji všemi deseti...

Komentáře (0)

Přidat komentář